DOLAR 32,5730 0.15%
EURO 34,9221 0.68%
ALTIN 2.433,280,03
BITCOIN 21719490,75%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAN O YORUMA SERT TEPKİ

ALANYA’DAN O YORUMA SERT TEPKİ

ABONE OL
11:31 - 31 Aralık 2020 11:31
ALANYA’DAN O YORUMA SERT TEPKİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı Emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz, Futbol yorumcusu Sinan Engin’in başçavuşlarla ilgili benzetmesine tepsi gösterdi.

Futbol yorumcusu Sinan Engin’in, Beyaz TV’de katıldığı spor programında başçavuşlarla ilgili benzetmesi tepki çekti. Engin konuşmasında, “Hani bu askerde, askeriyede başçavuşlar vardır anladın mı? Evde fırçayı yerler gelirler erleri fırçalarlar., sonra bağırırlar. Biz askerdeyken bir tane bizde vardı başçavuş abi, dedik ya komutanım, yine evde fırçamı yedin geldin? Bu da böyle…” sözlerini sarf etti. Engin’in canlı yayındaki bu sözlerinin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı Emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz kınama mesajı yayınladı.

“SAYGISIZLIKTIR, HADDİ AŞMAKTIR”

Yılmaz mesajında şu ifadeleri kullandı: Beyaz TV adlı bir televizyon kanalında 27 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan Beyaz Futbol adlı spor programında yorumcu Sinan Engin’in, Rasim Ozan Kütahlı’ya hitaben “ Ben seni kime benzetiyorum biliyor musun? Hani askerideyken başçavuşlar vardı. Evde fırçayı yerler, gelip bize bağırırlardı.” şeklinde başlayıp, yine aynı üslupla devam eden konuşmalarını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Üzerine kutsallık atfedilmiş birçok meslek grubu gibi askerlik mesleği de milletimizin gönlünde taht kurmuş saygın bir meslek grubudur. Milletimizin hassas olduğu bazı değerler vardır ki, bunların birilerinin düşük seviyeli muhabbetlerine malzeme yapılması asla kabul görmez. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmış ve halen yapmakta olan bütün ordu mensupları aldıkları eğitim ve sahip oldukları yüksek askerlik ruhu ile görevlerini profesyonelce yapmaktadır. Yeni doğmuş çocuğunu kucaklamak ya da en sevdiğinin cenazesine katılmak gibi en önemli anları ile görevi arasında tercih yapmak zorunda kaldığında bile her zaman vatan görevini öncelik sayan bir mesleğin mensuplarının davranışlarını basit aile ilişkileri seviyesine indirgemek saygısızlıktır, haddi aşmaktır.

“O İFADELER İÇİN ÖZÜR DİLEMELİLER”

Sinan Engin Beyin bir meslek mensuplarını hedef alan benzetmesine iştahla gülen, daha önce yine bir programda Boşnaklara yönelik kırdığı potlar ile gündeme gelen ve hala hangi konuda uzman olduğunu anlamakta zorlandığımız Rasim Ozan Kütahyalı’ya benzetilmiş olmak bile bizleri yeteri kadar rahatsız etmiştir. Medya programlarının seviyesi ve başarısı, izleyici kitlesinin takdir edeceği bir konudur. Ancak, hiçbir reyting hedefi o programa düşünmeden edilen sözler nedeniyle toplumun hassas noktalarına dokunma ve bir camiayı hedef alma hakkı vermez. Askerler rütbesi ne olursa olsun, seviyesiz ve basit sohbetlere malzeme olacak bir mesleğin mensupları değildir. Şu an Afrin’ de Libya’ da Kuzey Irak’ta ve karlı dağlarda canı pahasına mücadele eden hiçbir asker Sinan Beyin ifadesiyle “evden yediği fırçadan kaçmak” için oralarda bulunmamaktadır. Espri amaçlı dahi olsa; sarf ettiği sözlerin o kahramanları inciteceğini düşünme olgunluğuna erişemeyen kişilerin, her hareketi ve her kelimesi ile örnek olunması gereken televizyon kanallarında bulunma tercihini bir kez daha gözden geçirmesi toplum yararına olacaktır. Talihsizlik olarak değerlendirdiğimiz bu tür ithamları kınıyor, Beyaz TV Kanalını, Beyaz Futbol adlı program yapımcı ve katılımcılarını astsubayları derinden üzen ifadeleri için özür dilemeye çağırıyoruz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.