DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059789-2,56%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA KORONA DENETİMİ

ALANYA’DA KORONA DENETİMİ

ABONE OL
14:27 - 6 Ağustos 2020 14:27
ALANYA’DA KORONA DENETİMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Korona virüs denetimine katılan Kaymakam Ürkmezer, “Amacımız rehberlik etmek ama eğer vatandaşın canını, sağlığını tehlikeye düşüren uygulamaları görürsek gerekirse para cezası, gerekirse kapatma cezası uygulamak zorunda kalacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “en yoğun” ifadesiyle duyurduğu Korona virüs denetimleri bugün tüm yurtta gerçekleştirildi. Alanya’yı da kapsayan denetimlerde belirlenen ekipler ayrı sahalarda sabah erken saatlerde sahaya indi.

Öğle saatlerindeki denetimlere ise Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ile jandarma yetkilileri de katıldı. Dükkanları tek tek dolaşan Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve beraberindekiler işletme sahiplerini ve müşterileri maske takmaları ve kurallara uymaları konusunda uyardı. Denetimlerin ardından konuşan Ürkmezer, “Bütün birimlerimiz şu anda Alanya’daki yolları, sokakları, toplu taşıma araçlarını, esnafın hepsini ziyaret ediyoruz. Amacımız Covid 19’a olan bilinci tekrar canlandırmak. Zabıta müdürleri ve kurum müdürlerimizle tekrardan maskeyi, hijyeni ve sosyal mesafeyi hatırlatmak istiyoruz. Alanya turizm cenneti. Gelen misafirlerimizin huzurlu, rahat bir şekilde tatil yapmaları için 24 saat esasına göre çalışıyoruz ancak esnafı hizmet veren bütün birimler ziyarete devam ediyor. Emniyet müdürlüğümüzün hazırladığı Korona virüs tedbirleri ile ilgili bir genelge var. Amaç ne? Maskeyi doğru ta. Mesafeni koru. Ellerini yıka. Elini yüzüne götürme. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi korumasını, maske takmasını ve hijyene dikkat etmesini istiyoruz” dedi.

Denetimlerle ilgili izlenimleri de sorulan Ürkmezer, “Bizim amacımız önce rehberlik etmek. Sağlık müdürlüğümüz, bütün birimlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız ve sahil güvenliğimiz bugün rehberlik yapıyoruz. Vatandaşın aklında bir soru varsa onu cevaplamaya çalışıyoruz. Masaların mesafelerine uygun olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kurallara vatandaşlar, özellikle esnaf uyuyor. Genelde içeriye giren müşterilerin uymakta bazen direnç gösterdiklerini söylüyorlar ama amacımız esnafımızı ve vatandaşımızı korumak. İnşallah bütün vatandaşlarımız hem sosyal mesafeye hem maske takma kuralına uyacak. Çünkü biz nasıl hizmet verirsek, o şekilde bir geri dönüş alacağız. Mekanlarımız da ona göre kendilerine daha dikkat edecekler. Biz de kontrol edeceğiz. Amacımız yol gösterici olmak. Biz para cezası ya kapatma cezası uygulamak istemiyoruz. Amacımız rehberlik etmek ama eğer vatandaşın canını, sağlığını tehlikeye düşüren uygulamaları görürsek gerekirse para cezası, gerekirse kapatma cezası uygulamak zorunda kalacağız. O yüzden vatandaşlarımız maske taksınlar. Sosyal mesafeye uysunlar ve hijyene dikkat etsinler” diye konuştu.

Kaymakam Ürkmezer’in ardından konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, son günlerde Korona virüs salgınının gözle görülür bir şekilde arttığını söyledi. Yücel, “Böylelikle de şehrimizin hem tatil bölgesi olması hem de son günlerdeki yoğunluktan dolayı sosyal mesafe, maske takmama ve hijyen kurallarını zorunlu olan uygulamalarda rehavete kapıldığımızı görüyoruz ki başta kaymakamımız olmak üzere bütün kurumlarımızla birlikte İçişleri Bakanlığı’mızın doğrultusunda halkın ayağına giderek bunları zorunlu olduğunu belirttik. Bizim için halkımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu her şeyden önemli. Kurallara uymayanları uyarmak, zorluk çıkaranları da mutlaka ve mutlaka yerel yönetimler ve kolluk kuvvetleri ile cezai işlemler uygulanacağını bizzat söylemek istedik” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.