DOLAR 32,5762 0.26%
EURO 35,0056 0.07%
ALTIN 2.451,880,66
BITCOIN 20991230,34%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURDU

ALANYA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURDU

ABONE OL
10:26 - 28 Temmuz 2020 10:26
ALANYA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanyalı emekli öğretmen Sevil Takavut, Facebook’ta düzenlenen uluslararası bir etkinlikte canlı yayında, yaptığı şapkalarla Türklerin şapka tarihini ve Alanya’nın adını tüm dünyaya duyurdu.

İspanya’da yaşayan kültür elçisi Natalia Infantes Manqione tarafından, korona salgını nedeniyle Facebook’ta I MARATON COVID-19 isimli uluslararası bir etkinlik düzenlendi. Facebook’ta 9 bine yakın takipçisi olan I MARATON COVID-19 sayfasında katılımcılar, canlı yayın yöntemi ile yaptıkları sanatsal el işlerini paylaştılar. Etkinliğe İspanya, İtalya, Fransa, Amerika, Mısır, Güney Kore, Kosta Rika, Arjantin gibi dünyanın birçok ülkesinden yüzün üzerinde kültür ve sanatla iç içe olan el emeği ile uğraşan kadın katıldı. Bu sanal etkinliğin Türkiye ayağını da Gölcük-Değirmendere’den Deniz Ediz organize etmiş ve kendisi de “çarpana” isimli elişi tekniğini dünyaya tanıttı. I MARATON COVID-19 etkinliğinde Alanyalı Sevil Takavut da şapka yapım çalışmasında yer aldı. Sevil Takavut bir şapkanın nasıl yapılacağını anlatırken, Türklerin şapka tarihini ve zenginliğini de tüm dünyaya anlattı.

TAKAVUT BİR ÇOK EL SANATIYLA İLGİLENİYOR

Alanyalı Emekli Resim-iş öğretmeni olan Sevil Takavut, ahşap boyamadan kırkyamaya kadar bütün el sanatları ile ilgileniyor. Şu anda da Türkiye’de kadınlar tarafından yaygın olarak kullanılmayan şapka yapımına yönelen Takavut, kısıtlı malzemelerle çalışmalarına azimle devam ediyor.

CANLI YAYINDA ŞAPKA YAPIYOR

Gerek dünyanın faklı kültürlerinden el sanatları örneklerini gerekse de Sevil Takavut’un şapka yapımına ilişkin canlı yayınını Facebook üzerinden MARATON COVID-19 sayfasına üye olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca Sevil Takavut’un etkinliğin kendi Facebook ve Instagram hesaplarından da izleyebilirsiniz.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.