DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,171,01
BITCOIN 22896801,31%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’nın efsanevi hikayeleri resim sergisinde yansıtıldı

Alanya’nın efsanevi hikayeleri resim sergisinde yansıtıldı

ABONE OL
18:09 - 28 Mayıs 2022 18:09
Alanya’nın efsanevi hikayeleri resim sergisinde yansıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Eserlerini mitolojiden esinlenerek ortaya çıkaran ve mitolojik kahramanlara fırçasıyla yeni anlamlar kazandıran Şair–Ressam Can Emre Dağ, 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Kızılkule’de bir resim sergisi açtı.
20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali yarışmalar, gösteriler, temalı çalışmalar, gastronomi çalışmaları, sergiler ve konserlerle devam ediyor. Her türden etkinliğin yer aldığı festival kapsamında Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin iş birliğinde sanatçının Alanya’nın mitolojik hikayelerinden esinlenerek tuvale aktardığı eserleriyle Kızılkule’de “Saklı Bahçe” adlı resim sergisi açıldı.

Ressam Can Emre Dağ’a ait serginin açılış programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları Ali Yenialp ve Abdullah Akbaş, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ile yönetim kurulu üyeleri, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve sanatseverler katıldı.

“ESERLERİME ALANYA’NIN EFSANEVİ HİKAYELERİNİ YANSITTIM”

Bugüne kadar 300’ün üzerinde sergiye katılan Can Emre Dağ, Alanya’da açtığı sergide mitolojik hikayeleri konu aldığını belirterek şunları söyledi; “20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde yer almak benim için onur verici. Solo bir sergi olan Saklı Bahçe Sergimizde insanın içinde sakladığı güzelliği ve yeniden doğuşu simgeleyen 85 eser ortaya koydum. Tuallerimin tamamında Alanya’nın efsanevi hikayelerini, mistik bir havayla işledim. Herkesi sergime davet ediyorum.”

YÜCEL: “BU MUHTEŞEM SERGİYE TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUM”

Serginin açılışında konuşan Başkan Yücel; “Alanya’mızı farklı bir bakış açısıyla tualine yansıtan sanatçımıza ortaya koyduğu muhteşem eserler için teşekkür ederim. Emeklerine sağlık. Bütün vatandaşlarımızı bu eserleri görmeye davet ediyorum.” dedi.

Festival alanında bulunan Yörük Çadırında canlı resimler de yapan Can Emre Dağ’ın 85 eserinin yer aldığı “Saklı Bahçe” sergisi, 6 Haziran’a kadar Kızılkule’de ziyaretçilerini bekliyor olacak. Sanatseverler sergiyi ücretsiz ziyaret edebilecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.