DOLAR 32,2511 -0.03%
EURO 34,6907 -0.08%
ALTIN 2.397,74-0,10
BITCOIN 2016519-0,56%
Antalya
21°

AZ BULUTLU

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Ali Akkaya’dan taksimetre göndermesi!

Ali Akkaya’dan taksimetre göndermesi!

ABONE OL
12:17 - 27 Aralık 2021 12:17
Ali Akkaya’dan taksimetre göndermesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yeniden Alanya Şoförler Odası’na başkan adayı olan Ali Akkaya, kendisi döneminde taksimetre tarifesinin akaryakıt ücretleri baz alınarak belirlendiğini, 1 litre yakıtın 11,67 lira olduğu bugün ise 3,5 yıla yakın zamandır taksimetre ücretlerinin yerinde saydığını söyledi.

Bir dönem aradan sonra yeniden Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olan Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) tarafından belirlenen taksimetre ücretlerine tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve UKOME Genel Kurul üyelerine seslenen Akkaya, taksimetre meselesinin esnafı mağdur ettiğini ve yaz sezonu gelmeden tatmin edici bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
3,5 YILDIR TAKSİMETRE ÜCRETLERİ YERİNDE SAYIYOR
“Her şeyin zamlandığı bir ortamda zam gelmeyen tek hizmet aracı taksi kalmıştır.” diyen Akkaya, kendi başkanlığı dönemindeki taksimetre ücretlerinin akaryakıt ücretleri baz alınarak belirlendiğini belirterek “1 km tarife eşittir 1 litre yakıt düşüncesi içerisinde hareket edilerek taksimetre ücretleri belirlenmişti. Bugün geldiğimiz ortamda 1 litre yakıt 11,67 liradır. Diğer giderlerimiz olan lastik, akü, tamir bakım ücretleri ise kat ve kat artmıştır. Ancak 3,5 yıla yakın zamandır taksimetre ücretleri yerinde saymaktadır” dedi.
15 TL İNDİ BİNDİ LÜTUF GİBİ GÖSTERİLİYOR
Akkaya, geçmişte İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerden gelenlerin Alanya’daki taksimetre ücretlerinin pahalılığından yakındığını söyledi. O dönem Alanya’daki tarifenin genelde İstanbul’un 2 katı olduğunu söyleyen Akkaya, “Bugün geldiğimiz noktada ise İstanbul’a Ağustos 2019’da yüzde 25; Ocak 2021’de yüzde 11; Aralık 2021’de yüzde 36 olmak kaydıyla toplamda %89 oranında zam gelmiş, üstelik son zamla İstanbul’da indi bindi 20 lira olmuştur. Bize de bırakın İstanbul’un iki katını 15 lira indi bindi ücreti büyük lütuf gibi gösterilmiştir” diye konuştu.
TAKSİYE UYGUN EN UCUZ ARAÇ 424 BİN TL
Akkaya, açıklamasına öyle devam etti: “Taksi esnafının çalışma şevki kalmamıştır. Esnaf işe giderken sevinmesi gerekirken, şimdi ise kendisine işkence yapılır gibi hissetmektedir. Taksicinin alabileceği en ucuz araba olan Dacia Lodgy fiyatı dahi 424 bin TL olduğu bir ortamda bu acil ve elzem konu olan taksimetre konusunun 2022 yılında sezon başlamadan ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Şahsım olarak bu konuda her zaman odamın ve her zaman esnafın yanındayım.”
RECEP ÇALIŞ 25 TALEP ETTİ, 15 KARARI ÇIKMIŞTI!
Alanya Şoförler Odası’nın mevcut Başkanı Recep Çalış, 1 kilometre için 25 TL, açılış 9 TL ve kilometre başına 9,50 TL taleplerine rağmen UKOME toplantısında açılış 6 TL, kilometre 6,50 TL ve 1 kilometre için ‘indi–bindi’ fiyatının 15 TL olarak kararlaştırıldığını duyurmuş, bu zamların esnafı tatmin etmediğini dile getirmişti. Çalış, ilk defa indi – bindi fiyatı uygulanacak olmasının esnaf adına yeni bir adım olduğunu da eklemişti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.