DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076113-1,34%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alman turizm şirketlerinden güzel haber

Alman turizm şirketlerinden güzel haber

ABONE OL
10:51 - 9 Ağustos 2021 10:51
Alman turizm şirketlerinden güzel haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye’deki yangınlar Alman turisti olumsuz etkilemedi. Almanya’nın önde gelen turizm şirketleri TUI, DER ve FTI, yangın nedeniyle rezervasyonların iptal edilmediğini açıkladı.

Almanya’nın önde gelen turizm şirketleri TUI, DER ve FTI, Türkiye’deki yangınlar nedeniyle rezervasyonların iptal edilmediğini açıkladı. TUI Türkiye’de hizmet verdiği otellerin yangından doğrudan etkilenmediğini bildirdi. Turizm bölgelerinde yangınların neden olduğu dumanların etkili olduğunu ifade eden TUI sözcüsü, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını ifade etti. Almanya’nın ikinci büyük turizm şirketi DER de, yangınlar nedeniyle Bodrum bölgesinde ağustos ayı başında tatil yapmayı planlayanlar için ücretsiz olarak rezervasyon değişikliği veya iptal imkânı sunduklarını, ancak, müşterilerinden bu yönde bir talep gelmediğini kaydetti. Türkiye’nin diğer turizm bölgeleri için ise herhangi bir engel bulunmadığını belirten DER, “Durumu titizlikle takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’ye her şey dahil paket turlar satan FTI ise Ege Bölgesi hariç, turizm bölgelerinin yangınlardan etkilenmediğini belirtti. Marmaris’teki yangınlar nedeniyle Turunç’ta otellerin alınan önlemler kapsamında geçici olarak tahliye edildiğini bildiren FTI, bölgede tehlikenin geçtiğini ifade etti. Şirket, “Bazı misafirler son birkaç günde evlerine geri döndü. Ancak bunun dışında şu aşamada ciddi bir iptal talebi ile karşılaşmıyoruz” açıklamasında bulundu. Alman Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyeleri bölümünü güncelleyerek, “Seyahat öncesinde tur operatöründen kalacağınız yerin bu durumdan etkilenip etkilenmediğini öğrenin” açıklamasını yaptı. Bakanlık, otel personelinin ve yerel yetkililerin talimatlarına uyulması tavsiye edildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.