DOLAR 32,3871 -0.36%
EURO 34,7424 -0.28%
ALTIN 2.409,12-0,55
BITCOIN 1856844-4,38%
Antalya
21°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALSMO Başkanı Gökçeoğlu, görevini devrediyor

ALSMO Başkanı Gökçeoğlu, görevini devrediyor

ABONE OL
13:15 - 7 Haziran 2022 13:15
ALSMO Başkanı Gökçeoğlu, görevini devrediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALSMO’nun 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda görevi devredecek olan ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu, iki dönemlik başkanlık döneminde yapılan çalışmaları anlatarak yeni dönem için temennilerde bulundu. “Yüreğimizi ortaya koyarak görevimizi yerine getirdik” diyerek faaliyetleri aktaran Gökçeoğlu, “Hırçın dalgaların olduğu okyanuslardan huzurlu limanlara gemisini getirmiş bir kaptan edası ile görevimizi layıkıyla yapmanın huzuru ile ayrılıyorum” dedi.

Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. 2016 yılından bu yana ALSMO Başkanı olarak görev yapan Kerim Gökçeoğlu, yönetmelikte yer alan iki dönem kuralından dolayı genel kurulda görevini devredecek Gökçeoğlu, genel kurul öncesi iki dönemini  değerlendirdi. Temsilcilik döneminden bugüne kadar mesleğe ve odaya hizmet eden tüm meslektaşlarına teşekkür eden Gökçeoğlu, ahirete intikal etmiş olan meslektaşlara da Allah’tan rahmet diledi.

İLÇELER BAZINDA KURULMUŞ İLK MESLEK ODASI

Bugün toplam 623 üye ve 94 stajyerle Türkiye’de ilçeler bazında kurulmuş ilk meslek odası unvanı ile 5. Genel Kurulu’n gerçekleştireceklerini belirten Gökçeoğlu, mali müşavirlik mesleğinde uygulama ve mevzuat değişikliğinin çok sık olduğunu, meslek mensuplarının bilgilerini sürekli güncel tutmak, gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda kaldıklarını aktararak “Biz de yöneticiler olarak meslektaşlarımıza zamanında, güncel konularda eğitim ve seminerler düzenleyerek işlerini kolaylaştırmaya ve yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

“ODAMIZI BİR OKUL GİBİ KULLANDIK”

Mesleki faaliyetler alanında yapılanları aktaran Gökçeoğlu, “Meslek odamızın kamuoyunda tanıtılması amacıyla odamızı bir okul gibi kullandık. Yaklaşık 250 meslek mensubu, 200’e yakın meslek mensubu dışında diğer mesleklere sahip kişilere bilirkişi eğitimleri düzenledik. Bağımsız denetçilere yönelik 30 saatlik krediyi odamızda tamamladık. Stajyerlerimizin zorunlu eğitimlerini her yıl yeniledik. Bizler her meslektaşımızla bir araya gelmek adına her ay olmak üzere 50 kişilik gruplar halinde odamızda biz araya geldik” diye konuştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZLA BİR OLDUK, BERABER OLDUK”

Sosyal kültürel etkinlik olarak meslektaşlarla 1-7 Mart Muhasebe Haftası ve odanın kuruluş yıl dönümler, geleneksel iftar yemekleri, milli ve dini bayram etkinleri, ALSMO Müzik Korosu, ALSMO Futbol Takımı Turnuvası, kadınlar günü etkinlikleri, aşure günleri, ruhsat ve plaket törenleri, meslektaş buluşmaları, danışma meclisi, gençlik meclisi, kahvaltılar düzenlediklerini belirten Gökçeoğlu, “Oda konferans salonu açılışı, odamıza hizmet aracı alımı gibi organizasyonlar ve daha niceleri ile meslektaşlarımız ile bir olduk, beraber olduk” dedi.

“SEVGİ, SAYGI İÇİNDE YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK”

Gökçeoğlu, oda faaliyetleri hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “37 eğitim semineri, 12 başkanlar kurulu toplantısı, 12 Akdeniz Odalar Platform Toplantısı, 5 Luca ve Uyumsoft Eğitimi, 9 bilirkişilik eğitimi, 7 bağımsız denetim eğitimi, 4 uzlaştırmacı eğitimi, 1 konkordato eğitimi, 118 yeni üye kaydı, 116 yönetim kurulu toplantısı, 1321 madde görüşmesi, 82 Tesmer Kurulu Toplantısı ile çalışmalarımızı sevgi, saygı içerisinde yüreğimizi ortaya koyarak yerine getirdik. Sempozyumlarımıza, panellerimize, toplantılarımıza konu olan dijitalleşme, belki de beklentilerimizin de ötesinde çok daha hızlı ve kaçınılmaz bir şekilde iş hayatlarımıza girmiş oldu.

“BİRÇOK KONUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKIDA BULUNDUK”

Meslektaşlarımızın sorunlarını kamuoyuyla, siyasi parti temsilcileri ile paylaşmak ve sorunları üst kurumlara iletebilmek gibi bir misyonumuz vardı. Bunu da layıkıyla yerine getirmeye, gerçekten meslektaşlarımızın hakkını, hukukunu savunarak ortaya koymaya çalıştık. Tüm paydaşlarımızla, Alanya Belediyesi, siyasi partiler, vergi dairesi, SGK, İş-kur, ALTSO, diğer oda ve kuruluşlarla ve akademik odalarla bir arada olarak birçok konunun çözümüne katkıda bulunduk.”

PANDEMİDE ÖZVERİ İLE ÇALIŞTILAR

İki yıllık Covid-19 pandemi sürecinde işyerleri, vergi daireleri, kamu kurumları kapılarını kapatmışken meslektaşların özveri ile çalışıp kısa çalışma ödenekleri, beyan ve bildirimleri hazırladıklarını belirten Gökçeoğlu, meslektaşlarını tüm kalbiyle tebrik ettiğini vurguladı. Bugüne kadar görev yapan tüm başkanlara, kurucu oda üyelerine, yönetim, denetim, disiplin kurulu, Tesmer Kurulu’nda görev yapan meslektaşlara, kurul ve komisyonlarda görevli tüm meslektaşlara ve hiçbir görevde yer almasa bile gönülden desteğini veren tüm meslektaşlara, stajyerlere teşekkür eden Gökçeoğlu, şöyle konuştu:

“GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMANIN HUZURUYLA AYRILIYORUM”

“Meslektaşlarımızın ve çalışma arkadaşlarımızın desteği ve katkısı ile severek ve isteyerek üstlenmiş olduğumuz bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Sizlerin teveccühü ile 3 yıl yönetim kurulu üyesi, 6 yıl yönetim kurulu başkanlığım sürecinin ardından hırçın dalgaların olduğu okyanuslardan huzurlu limanlara gemisini getirmiş bir kaptan edası ile görevimizi layıkıyla yapmanın huzuru ile ayrılıyorum. Çok değerli bir mesleği icra eden siz çok değerli meslek mensuplarına hizmet etme onurunu verdiğiniz için her bir meslektaşıma ayrı ayrı teşekkür ederim.

“BAŞARI BİR YOL DEĞİL, YOLCULUKTUR”

Biz 2016’da ‘başarı bir yol değil, yolculuktur’ diye yola çıktık. Odamız için yolculuk devam ediyor. Yeni başarı yolculuğuna çıkacak tüm meslektaşlarıma meslek camiam adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerin ülkemizde ve dünyada toplumsal barışın sağlandığı, barış içinde yaşandığı, ekonomik istikrarın sağlandığı, istihdamın arttırıldığı, işsizliğin azaldığı, gelir dağılımındaki adaletsizliğin kısmen de olsa giderildiği, mesleki sorunların çözüldüğü, vatandaşlarımızın yarınlarına umutla baktığı bir ülke ve dünya umut ediyorum. Çok kıymetli meslektaşlarımızın aday olduğu ve göreve geleceği yeni dönemde seçime katılan tüm adaylarımıza başarılar diliyor, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.