DOLAR 32,5439 0.11%
EURO 34,9832 -0.14%
ALTIN 2.434,43-0,06
BITCOIN 20990330,28%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALTSO ile Antalya Vergi Dairesi iş birliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi

ALTSO ile Antalya Vergi Dairesi iş birliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi

ABONE OL
16:32 - 28 Eylül 2021 16:32
ALTSO ile Antalya Vergi Dairesi iş birliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Antalya Vergi Dairesi iş birliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ALTSO Konferans Salonu’ndaki toplantıya Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, oda başkanı Mehmet Şahin, Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, uzmanlar, oda başkanları ve vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şahin, pandemi döneminde oda olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı.

“BORCUNU ÖDEMEYENLERE TAKİBAT BAŞLAYACAK”

Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, pandemi döneminde ticaretin devam etmesi gereken bir şey olduğunun anlaşıldığını söyledi. Karayılan, “Pandemi döneminde insanlar lojistiğin önemini anladı. Yakın zamanda Antalya’da yangın felaketi yaşandı. Alanya da yangından etkilenen ilçelerdendi. Bu nedenle mücbir sebep ilan edildi. Yapılandırmada son gün perşembe günü. Antalya’da şimdiye kadar 20 binden mükellef fazla borç yapılandırılması için bize başvurmuş durumda. Matrah artırımı için de bin 600 civarında başvuru söz konusu. Borç yapılandırmasında mükelleflerle daha direkt temaslar kuruyoruz. Vergi borç yapılandırmasında faizlerin, birikmiş faizlerin tamamını kaldırıp yerine Yurtiçi ÜFE’den endekslenmiş daha düşük bir rakamla, taksitli bir ödeme imkanı getiriliyor. Yapılandırma süresince de herhangi bir cebri takibat da yapmıyoruz. Bakanlığın talimatıyla cebri takibatta çok seçici olduk. Zaman aşımını uğrayacak borçlar için cebri takibat yaptık. Elektronik haciz konusunda bir müddet bununla ilgili işlem yapmadık. Zaman aşımını uğrayacak borçlarla ilgili elektronik haciz ve diğer haciz işlemlerini yapıyoruz. Bu yasadan yararlanmak çok önemli. Bundan yaralananlar için 3 seneye yakın bir taksit süresi var. Bu süre içerisinde bu borçlarla ilgili cebri takibat yapılması söz konusu değil. Yapılandırmaya başvurabilir iken başvurmayıp borcunu ödemeyen mükelleflerle ilgili yapılandırma sonrasında cebri takibat süreci başlayacak” dedi.

“BİRÇOK İMKAN GETİRİLDİ”

Grup Müdürü Servet Yılmaz ise, yapılandırmaya başvuruların 30 Eylül’de sona ereceğini hatırlattı. Yılmaz, “İlk taksit ödemeleri ekim ayında başlayacak. 7326 sayılı kanun kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunanlar, inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan işlemler, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin hükümleri içeren geniş kapsamlı bir kanun olarak birçok imkan getirmiş durumda” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.