DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20788461,55%
Antalya
24°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar Alanya’da anıldı

Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar Alanya’da anıldı

ABONE OL
18:28 - 10 Ekim 2022 18:28
Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar Alanya’da anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

10 Ekim 2015’te Barış Mitingi için Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 104 kişi Alanya’da  anıldı.

Merkez PTT önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 10 Ekim 2015 Günü Ankara Gar’ı önünde katledilen 104 arkadaşımızın hesabını soracak. Her seçim öncesi tezgahlanan bu katliamcı siyaset taktiklerine geçit vermeyeceğiz. Bu gün 10 Ekim; ülkemiz siyasi tarihinin en vahşi katliamının, 2015 yılı 10 Ekim’inin üzerinden yedi yıl geçti. Bugün 10 Ekim; yıllar geçse de mücadelelerine sahip çıkacağımız, adlarını tek tek anmaktan vazgeçmeyeceğimiz arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, yoldaşlarımızın ölümlerinin yıldönümü. Bugün 10 Ekim; 2015 yılı seçim sürecinde DİSK-KESK-TMMOB ve TTB’nin çağrısı ve demokratik kurum, dernek, sendika, siyasi parti ve inisiyatiflerin katılımı ile gerçekleştirilen “Emek – Barış -Demokrasi” talepli mitingin daha başlamadan kana bulandığı; bayrakları ve flamaları ile halay çekenlerin bedenlerinin parçalandığı; insanlık düşmanlarının iktidarlarını sürdürebilmek için herkese kıyabileceklerini bir kez daha gösterdikleri Ankara Gar katliamının ve bu katliamda yitirdiğimiz 104 insanımızın parçalanmış bedenleri arasında adalet arayışımızın yedinci yılı.
Bu ülkenin işçileri, emekçileri, kadınları gençleri, emek, özgürlük, demokrasi ve barış talebinin ısrarlı savunucusu sendikaları, meslek odaları ve siyasi partileri olarak bizler; ülkemizde bir yönetme biçimi halini almış olan bu devlet “destekli-onaylı” şiddet sarmalını on yıllardır her gün yaşıyoruz. Darbe dönemlerinde pervasızlaşan, işkencelerden, cezaevi katliamlarına uzanan, seçim dönemi bombalı katliamlarla olağan günlerde ve tevekkülle karşılanması beklenen işçi ölümleriyle, kadın cinayetleriyle ölüm ve dehşet saçan tüm bu politikalara karşı mücadeleye devam edeceğimizi ilan ediyoruz.
Bilinmelidir ki, insanlığa karşı işlenen katliamların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. Bizler 10 Ekim’de Ankara’da kaybettiğimiz arkadaşlarımızın değerli anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz!.
Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız!
Sorumlularını unutmayacağız!
Yaşasın Emek, Barış ve Demokrasi Mücadelemiz
Yaşasın Eğitim Sen Yaşasın KESK..!

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.