DOLAR 32,2499 -0.03%
EURO 34,6822 -0.13%
ALTIN 2.400,300,01
BITCOIN 2018252-1,45%
Antalya
21°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ASKERE GİDECEK OLANLAR DİKKAT!

ASKERE GİDECEK OLANLAR DİKKAT!

ABONE OL
11:42 - 16 Haziran 2020 11:42
ASKERE GİDECEK OLANLAR DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Askerlik Şubesi tarafından askere gidecek olanların yapması gerekenler açıklandı. Alanya Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Emre Veziroğlu’nun imzasıyla yayınlanan bildirgede asker adaylarının yapması gerekenler belirtildi.

İŞTE BİLDİRİDE YER ALAN MADDELER:

 

“- Nisan/ mayıs/ haziran 2020 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin sınıflandırma ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.
-Yedek subay/ astsubay adayları ile erbaş/erlerin (Bedelli dahil) sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır:
YÜKÜMLÜ SEVK TARİHİ SEVK BELGELERİNİN ALINABİLECEĞİ TARİH
ERBAŞ/ER (1’İNCİ GRUP) 05 HAZİRAN 2020 01-05 HAZİRAN 2020

BEDELLİ ER(HAZİRAN GRUBU) 20 Haziran 2020 16-20 HAZİRAN 2020

YEDEK SUBAY/ASTSUBAY ADAYLARI
ERBAŞ/ER(2’İNCİ GRUBU) 29 HAZİRAN 2020 25-29 HAZİRAN 2020
BEDELLİ ER (ERTELENEN NİSAN GRUBU)

-Yükümlüler;
A. Sevk tarihinden 4 gün öncesinden itibaren E-DEVLET’ten ‘Covid-19’ anketini dolduracaklar.
B. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında ‘Covid-19’ testlerini yaptıracaklar.
C. Tes sonucu pozitif çıkan ya da temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavileri süresince ertelenecek.
Ç. Test sonucu Covid-19 tanısı ve şüpheli bulunmayanlar sevk evraklarını E-DEVLET’ten alabilecekler.
D. Sevk evrakını birliğine katılıncaya kadar Covid-19 kapsamında devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar, asker eğlencesi, uğurlaması vb. faaliyetleri icra etmeyecekler.
E. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.
F. Kovid-19 salgını nedeniyle, bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında Askerlik Şubesi’nde işlem yapılmayacaktır.

-2020’de bedelli askerlik yapacak yükümlülerden;
A. 11 Nisan 2020 celbinde sevki yapılmayanların yeni birlikleri 28 Mayıs 2020’de E-DEVLET’ten de duyurulacak ve 29 Haziran 2020’de sevkleri yapılacaktır.
B. 20 Haziran 2020 ve daha sonraki dönemlerde silah altına alınacakların işlemleri daha önce planlanan tarih ve birliklerinde devam edecektir.

-Yol ve iaşe parası, E-DEVLET’ten sevk belgesi alanların adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği, askerlik şubesi başkanlığından, sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şube başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleriyle PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PTTmatiklerden alabileceklerdir. Yükümlülerin sevk belgeleri seyahat izin belgesi olarak kabul edilecektir.
– Yurt dışındaki yükümlülerden sevke tabii olanların, karantina süresini göz önünde bulundurarak sevk belgelerinin alınacağı tarihlerden en az 14 gün önce yurt içine giriş yapmaları gerekmektedir.
-Sevk evraklarını yukarıda belirtilen tarihlerde almayanlar veya sevk evraklarını aldıkları halde seçim ve sınıflandırma sonucu tertip edildiği sınıf okulu/ eğitim merkezlerine katılmayan yükümlüler bakaya işlemine tabii tutulacaktır. Bakaya işlemine tabii tutulan yükümlüler için idari para cezası uygulanabilmektedir. Yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.