DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076784-1,31%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAĞIŞLAR, MECLİSTE GÜNDEM YARATTI

BAĞIŞLAR, MECLİSTE GÜNDEM YARATTI

ABONE OL
12:03 - 2 Aralık 2020 12:03
BAĞIŞLAR, MECLİSTE GÜNDEM YARATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen yılın son meclis toplantısında dilek ve temenniler kısmında konuşan Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar,” Sahillerimizi korumak ve imara aykırı yapıları, halkımızın kullanımına açmak belediyemizin görevidir” dedi.

Alanya Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar Alanya’nın turizm kaynağı olan denizlere ve sahillere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, “Turizm sezonu öncesi bunların konuşulması lazım ve Alanya Belediyesi olarak turizme bakış açımızı meclisimizle, kurumumuzla,  bürokratlarımızla değiştirmemiz lazım. Kurum olarak Alanya’mızın turizm kalitesini geliştirmek istiyorsak, kaç turist geldiği üzerinden değil ne kadar döviz bıraktığı üzerinden hesaplama yapmamız gerekiyor. Özellikle pandemi sürecinde ve sonrasında Alanya olarak turizm vizyonumuzu değiştirmemiz gerekiyor. Kitlesel turizmden kişisel turizme dönüş yapmamız gerekiyor. Bunun için de öncelikli olarak mevcut turizm alanlarına anayasal haklara ve kanunlara göre sahip çıkmamız gerekiyor. Alanya’mızın turizm kaynağı olan denizimize ve sahillerimize sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Alanya’da su sporları ve sahil büfesi adı altında, 3621 sayılı kıyı kanununa uygunsuz yapıların Alanya turizmine zarar verdiğini ifade eden Bağışlar, “Alanya Belediyesi’nin bu yapıları imar kanuna uygun hale getirmek gibi bir görevi var. Bizim buradaki esnaflarla ilgili hiçbir sorunumuz yok, aksine onların turizm gelirlerini ancak ve ancak kaliteli turist getirerek sağlayabiliriz. Bunun için de mevcut turizm alanlarımıza katkı sağlayacak özellikle sahillerimizdeki yapılara ahşap görünümlü tip projeler geliştirebiliriz. Bu projelere teknik eleman olarak veya meclis üyesi olarak bizlerde katkı sunabiliriz.  Alanya turizm vizyonuna katkı sağlayacak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“SAHİLLERİMİZ DEMİR YIĞINI HALİNE GELDİ”

Yaptığı inceleme fotoğraflarını da mecliste paylaşan Bağışlar ” Sahillerimizi demir yığını ucube yapılara teslim etmeyelim, ahşap görünümlü tip projeler ile bu esnaflarımıza ve Alanya turizmine katkı sunalım. Alanya merkezde yapılan ahşap görünümlü büfelerde çok büyük görsel sorunlar yok belki ama özellikle kapanan beldelerde insanlar su sporları adı altında veya büfe işletmesi adı altında kendisine ev yapmakta. Alanya turizm vizyonunu geliştireceksek eğer eşimizi dostumuzu korumak yerine sahilleri halka açmalıyız ve kanunlarla belirtilen şartlarda yapılara izin vermeliyiz. 3621 sayılı kıyı kanuna uygun tıp projeler ile hem halkın sahillere olan anayasal hakkını hem de aidiyetini sağlamalıyız. Ayrıca Belediye olarak, Alanya turizm vizyonuna değer katacak, katma değer sağlayacak tip projeler geliştirerek buna katkı sunabiliriz” şeklinde konuştu.

“BAĞIŞLAR’DAN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR”

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda yamaç paraşütü konusunu mecliste dile getiren Bağışlar, Mahmutlar Cebel-İ Reis Dağı yamaç paraşütü için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den söz almıştı. Verdiği sözü yerine getirdiği için Adem Murat Yücel’e teşekkür etti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.