DOLAR 32,5602 0.21%
EURO 34,9891 -0.04%
ALTIN 2.442,240,26
BITCOIN 2095176-0,17%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başhekim Karahan’dan randevu uyarısı

Başhekim Karahan’dan randevu uyarısı

ABONE OL
13:20 - 29 Kasım 2022 13:20
Başhekim Karahan’dan randevu uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Başhekim Karahan, Alanya’da aylık 6 binin üzerinde MHRS’ den randevu alan kişilerin bulunduğunu ve çoğunun randevusuna gelmediğini aktardı. Karahan, sadakatsiz hastalar yüzünden karışıklık çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşların hastaneye gitmek için randevu aldığı sistem Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ekimde 13 milyon 623 bin 42 doktor randevusu alındı. Bu randevulardan 2 milyon 866 bin 7 kişi randevuya gitmedi. Yıllık olarak bakıldığında, randevu alanların 4’te 1’inin hastane randevusuna gitmediği saptandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sadakatsiz sağlık sistemini olumsuz etkileyen bu davranışları gösteren kişilere uyarıda bulundu. Koca, randevu alanların yüzde 30’unun hastaneye gelmediğini söyleyerek, “Geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir” uyarısında bulundu.

 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan da Alanya’da da randevu alıp randevusuna gelmeyen pek çok hasta olduğunu kaydetti. Karahan,  yaptığı açıklamada, “ 15 dakikada bir randevu açılabiliyor. Doktorun yapacağı muayenenin niteliğine göre örneğin bir kadın doğum doktoru ise ultrason çektiği için 15 dakika, ama bir ortopedist doktor ise 5 dakikada bir alınıyor. Buna göre baktığınız zaman saatte en fazla 12 kişi alınabiliyor. Bunların 5 tanesini randevu alıp gelmediğini düşünürsek diğer 7 kişi geliyor ama 5 kişiden dolayı ekstra 5 kişi randevu alamıyor. Bir doktora verilebilecek maksimum randevuyu doldurmuş oluyorlar. Ya da örneğin hastanın randevusu saat 10.30’da ama hasta 11.00’de geliyor. Diğer bir başka hasta ile de çakışıyor” diye konuştu.

‘Biz bunları sadakatsiz randevu ya da sadakatsiz hasta olarak adlandırıyoruz’ diyen Karahan; “ Bunun sonucunda da hem randevu almakta zorlanılıyor. Hem de oradaki karışıklıktan dolayı doktorun 5 dakika vakit ayırması gereken şey o karışıklıktan dolayı daha da sarkıyor. En büyük sıkıntımız bu. Tanımsız randevuları her akşam kapamakla geçiyor. Bazen bu randevu sayısı yüzün üzerini geçiyor. Bu şu demek 100’ün üzerinde hasta o gün hastaneden faydalanamıyor. Bu da o sadakatsiz hastalardan dolayı. Geçen ay 6 binin üzerinde MHRS’den randevu alındı. Gelmeyenlerin sayısını ise bu ayın sonunda fark edebiliyoruz. Gelmeyenleri ay sonunda fark edip ona göre düzenlemeye çalışıyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.