DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan adayı Köse, sahaya indi

Başkan adayı Köse, sahaya indi

ABONE OL
10:32 - 29 Aralık 2021 10:32
Başkan adayı Köse, sahaya indi
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kuyumcu Mustafa Köse ve ekibi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Karababa lakaplı manifaturacı Hasan Akar için mevlit okuttu.

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kuyumcu Mustafa Köse, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan başkanlık seçimi hazırlıklarına hız kazandırdı. 2014-2018 yılları arasında Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda başkanlık görevini icra eden Kuyumcu Köse, yeni yönetim kurulu kadrosu ile beraber çalışmalar yürüterek ilçe esnafının gönlünü fethetmeyi amaçlıyor. Sık sık ilçe esnaflarıyla bir araya gelerek başkan seçilmesi durumunda yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirleyen Köse, esnafların sorun ve isteklerine çözüm önerileri hazırlıyor.

KARABABA UNUTULMADI

Mustafa Köse ile yönetim kurulu üyeleri pazartesi günü Gazipaşa Belediye Fuar Alanı’nda kurulan giyim pazarını ne ziyaret etti. Kuyumcu Mustafa Köse ile yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ilçe esnaflarından Karababa lakaplı manifaturacı Hasan Akar’ın, uzun yıllardır giyim pazarında tezgah açtığı yerde buluştular. Akar’ın tezgah açtığı yere çiçekler bırakan Kuyumcu Köse ve beraberindekiler, Akar için dua okudular. Kuyumcu Köse, okunan duanın ardından çevredekilere lokum ikram etti.

“ESNAFIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Esnafın iyi ve kötü gününde yanında olacaklarının somut örneği olarak giyim pazarında Akar’ın ruhuna dua okunduğunu kaydeden Kuyumcu Köse, “Bugün burada esas toplanmamıza sebep, birkaç gün önce aramızdan ayrılan Karababa lakaplı Hasan Akar, abimize bir dua okuyup onu yad etmekti. Esnafımızın acı ve tatlı günlerinde yanında olacağımıza söz verdiğimiz için bugün de buradayız. Biz her zaman esnafla beraberiz. İç içe olduğumuza zaten söylüyoruz. Allah nasip ederse biz geldikten sonra bu işlerin daha iyi olacağını, esnafların huzursuzluğu kaldıracağımızı, sosyal barışı sağlayacağımızı zaten söylemiştik. Bazen ister istemez insanlar arasında kırgınlıklar olabiliyor. Karşılıklı sohbetlerle bu kırgınlıklar kaldırılıp, ilçemize yakışır bir Esnaf ve Sanatkarlar Odası olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

“PAZARCININ SIKINTILARINI ÇÖZECEĞİZ”

Belediye Fuar Alanı’ndaki giyim pazarında bulunan esnafları tek tek ziyaret eden Köse, esnafların sorun ve isteklerini dinledi. Giyim pazarındaki esnaflara yönelik ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Köse, “Pazaryerinin yağmurlu havalarda akması ile ilgili sıkıntı var. Odaya seçildiğimiz takdirde çatının üstündeki sıkıntıyı yönetim kurulu olarak kendi cebimizden yaptıracağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

“PAZARCI ESNAFININ SORUNLARI BİRİKTİ”

Belediye Fuar Alanı’nda tezgah açan gerek sebze-meyve gerekse giyim esnafının en büyük sorunu olan, sel tehlikesine en kısa zamanda çözüm bulacağını belirten Köse, “Diğer sorunlarımızdan biri, özellikle bu pazarın geçmiş zamanlarda sel baskınlarına uğradığını zaten biliyoruz. Bizim çizmeyle burada koşturduğumuzu herkes bilir. Allah’ın izniyle en büyük sorun, şu arkamızda görünen kapıda olan yerde küçük bir sıkıntımız var. Bunu belediyeyle iş birliği yaparak en kısa sürede çözüme kavuştururuz, bu pazar esnafımızın yağmur sıkıntısını bir an önce gideririz” dedi. Başkan seçilmesi durumunda Gazipaşa Belediyesi’nin Belediye Fuar Alanı’nda tezgah açan esnaflardan tahsil ettiği bedellerle ilgili görüş ve önerileri alarak, gerekli düzenlemelerin yapılması için Gazipaşa Belediyesi’ne müracaatta bulunacağını söyleyen Köse, “Belediyenin buradaki pazarcılardan tahsil ettiği kendince bir yıllık hesaplaması vardır. Önce biz esnaflarımızla görüşürüz, ondan sonra belediyeyle bu konuyu çözeriz. Esnafımızın serzenişlerini önce esnafımızdan dinleyeceğiz ki, belediyeye çözüm önerisini ona göre götüreceğiz. Çünkü esnafla konuşmadan, belediyeye bir şey bilmeden gitmenin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.