DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057296-0,87%
Antalya
21°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Çakan’dan 15 maddelik yeni seçim kanunu ile ilgili ilk yorum

Başkan Çakan’dan 15 maddelik yeni seçim kanunu ile ilgili ilk yorum

ABONE OL
10:21 - 15 Mart 2022 10:21
Başkan Çakan’dan 15 maddelik yeni seçim kanunu ile ilgili ilk yorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

AK Parti ve MHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Seçim Kanunu Değişikliği’ teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklif seçim barajını yüzde 10’dan 7’ye düşürürken, partiler ülke genel barajını ittifakla geçecek ancak milletvekili sayısını kendi oylarıyla belirleyecek. ‘Artık oylarla’ vekil çıkarma dönemi de bitecek. Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Mevlüt Çakan,’ Seçim Kanunu Değişikliği’ hakkında açıklamalarda bulunarak “Ak Parti kendi milletvekillerinin partiden kopmasından korkuyor” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN DAĞILACAĞININ İLK SİNYALİDİR”

‘Seçim Kanunu Değişikliği’ hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çakan, “Ak Parti ve MHP tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinde yüzde 7’lik seçim barajı ve seçime girmek için meclis grubu kurmanın yeterli sayılmamasına dair değişiklik teklifi en göze çarpan kısımlardır. Barajın yüzde 7’ye düşürülmesi teklifi Cumhur İttifakı’nın dağılacağının ilk sinyalidir. Her iki parti de Cumhur İttifakı’nın sonlanmasına hazırlanıyor. yüzde 7’lik seçim barajı millet iradesinin meclise yansıması amacıyla ya da tesadüfen belirlenmiş bir oran değildir. Seçim barajının yüzde 7 ye çekilmesi ile MHP’nin ittifak sonrasındaki pozisyonunu avantajlı hale getirmeyi amaçlıyorlar” dedi.

“KENDİ MİLLETVEKİLLERİNİN PARTİDEN KOPMASINDAN KORKUYORLAR”

Mecliste grup kurmanın seçim için yeterli sayılmamasına dair değişiklik teklifi ile ilgili de konuşan Başkan Çakan; “Ak Partinin kendi milletvekillerinin partiden kopmasından korktuğunu göstermektedir. 2002 yılında yapılan ve Ak Partinin iktidar olduğu seçimlerde Ak Parti 41 ilde örgütlenmesini tamamlamamıştı. Ak Parti mecliste grubu bulunduğu için seçime girebildi ve 20 yıl boyunca iktidar oldu. Ak Parti şimdi ise kendisinin faydalandığı bir demokratik hakkı ortadan kaldırıyor. Eğer 2002 yılında bu imkan olmasaydı Ak Parti seçimlere giremeyecekti. Sonuç olarak yapılan kanun teklifi toplumun ve demokrasimizin ihtiyaçları için değil Cumhur İttifakı’nın ittifak sonrası ihtiyaçları için sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.