DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051545-1,97%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Çalış’tan Akkaya’ya jet hızında cevap!

Başkan Çalış’tan Akkaya’ya jet hızında cevap!

ABONE OL
19:34 - 23 Şubat 2022 19:34
Başkan Çalış’tan Akkaya’ya jet hızında cevap!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Şoförler Odası Başkanı Çalış, ilçede kurulma aşamasında olan Maxim taksi uygulaması üzerine Şoförler Odası’nın mevcut yönetimine tepki gösteren Akkaya’nın açıklamalarına sert yanıt verdi.

Alanya’da yeni kurulma aşamasında olan taksi şoförlerine müşterilerle çalışma fırsatı sağlayan Maxim taksi uygulamasının ofisi önünde açıklama yaparak mevcut Alanya Şoförler Odası yönetimini eleştiren Alanya ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı aynı zamanda Şoförler Odası Başkan Adayı da olan Ali Akkaya’nın açıklamalarına Oda Başkanı Recep Çalış’tan yanıt geldi.

“UBER SİSTEMİ DEĞİL”

Akkaya’nın Uber sistemine benzeterek “Uzun vadede taksici camiasının başına bela olacak bir durum. Odamızın buna engel olması gerekiyor” dediği uygulama üzerine açıklama yapan Çalış, “Yapmış olduğumuz araştırmada bunun bir Uber servis hizmeti değil, tam aksine taksilerin dahil olabileceği bir hizmet sektörü olduğunu gördük” dedi.
Oba Mahallesi’nde kurulan Maxim ofisi için Alanya Belediyesi’ne herhangi bir ruhsat başvuru yapılmadığını öğrendiklerini belirten Çalış, ulaştıkları şirket yetkililerinin özellikle Uber sistemi olmadığını vurguladıklarını aktardı.

“TAKSİCİ ESNAFIMIZ MÜSTERİH OLSUN”

Çalış, Akkaya’nın Maxim ofisini açan kişinin odaya üye olduğu şeklindeki ifadelerine de değinerek “Oda bir vatandaşın şirket açmasını onaylayan bir kuruluş değildir. Biz bu şahsın kimliği konusunda henüz bir şey bilmiyoruz. Bizim üyelerimizden biri de olabilir. Bizim izin verip vermeme yetkimiz yok. Biz yönetim olarak taksici esnafımızın lehine olan her şeyin yanında, aleyhine olan her şeyin karşısındayız. Esnafımız yararına bir iş ise bu firma sahipleri ile görüşerek gereğini yapacağız. Buradan tüm taksici esnafımın müsterih olmasını istiyorum. Ben de taksicilikten gelen bir oda başkanı olarak her daim bütün taksici esnafımın yanındayım. Onların aleyhine olabilecek hiçbir durumu ne tasvip ederim ne onaylarım, ne de yanında bulunurum” dedi.

“AKKAYA HAVUZ SİSTEMİNİ AÇIKLASIN”

Yaptığı açıklamalardan dolayı Akkaya’ya yüklenen Çalış,”7/24 Transfer’i kurarak Alanya’da ve Türkiye’de taksiciliğin köküne kibrit suyunu döken Akkaya’dır. Ayrıca bir televizyon konuşmasında da üzerine basa basa bir havuz sisteminden bahsetti. Bu açıklaması akıllara başka sorular da getiriyor ama bununla ilgili açıklamayı kendisinin yapması gerekir. Ayrıca hakkımızda suçlama yapıyor. Biz böyle bir oluşumun, hizmetin altına kesinlikle imza koymadık, koymayız. Hiçbir şartta da koymayacağız. Koymamaya ve direnmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.