DOLAR 32,5189 -0.08%
EURO 34,9463 0.3%
ALTIN 2.434,670,49
BITCOIN 2082726-3,82%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ’dan demokrasi vurgusu!

Başkan Karadağ’dan demokrasi vurgusu!

ABONE OL
13:36 - 3 Mart 2022 13:36
Başkan Karadağ’dan demokrasi vurgusu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP İlçe Başkanı Karadağ, genel başkanların ardından Alanya’da altı siyasi parti ilçe başkanlarının en kısa zamanda bir araya geleceğini belirterek ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ mutabakat metni üzerine çalışmalar yapacaklarını söyledi. Karadağ, “Burada temel amacımız ‘Yarının Türkiye’sini kurmak” dedi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da gerçekleştirdikleri Ankara ziyareti sonrası ilçe teşkilatında açıklamalarda bulundu. Ankara temasları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları ile görüşmeler yaptıklarını belirten Karadağ, yaklaşan seçimler konusunda yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı. Karadağ, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyerek “Her zaman söylediğimiz gibi biz parti olarak her zaman seçime hazırız. Erken veya normal seçime ilçe teşkilatı olarak kilitlendik ve başarılı sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

“SAVAŞIN EN BÜYÜK ETKİSİ TÜRKİYE’DE YAŞANACAK”

Rusya – Ukrayna Savaşı’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karadağ, “Savaş her zaman yıkımdır. O yüzden savaşa hayır diyoruz. Savaşın en büyük etkilerini yaşayacak olan ülke Türkiye’dir. Sıkı ilişkilerimiz olan iki ülkenin birbirleri ile savaş halinde olmasının en büyük etkisi Türkiye’yi vuracak” diye konuştu.

“TEK ADAM İDARESİNDEN DEMOKRASİYE”

Altı siyasi partinin genel başkanının 12 Şubat’ta Ahlatlıbel Zirvesi’nde bir araya gelip 28 Şubat’ta açıkladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ mutabakat metnine yönelik açıklamalarla konuşmasına devam eden Karadağ, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da iyi bir şekilde karşılandı. Bunun olumlu etkilerini hep beraber kazanacağız. Burada temel amacımız ‘Yarının Türkiye’sini kurmak. Güçlendirişmiş parlamenter sistemi getirmek demek tek adam zulmüne, idaresine son vermek ve ülkedeki demokrasinin temellerini oluşturmak demektir. Ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçlıyoruz. TBMM tekrar işler hale getirilecek, liyakat sistemi yeniden işleyecek.” ifadelerini kullandı.

İLÇE BAŞKANLARI NE ZAMAN TOPLANACAK?

Genel başkanların ardından Alanya’daki ilçe başkanlarının da bir araya gelmesi için düzenlenen programın DEVA Partisi İlçe Başkanı Ahmet Çakan’ın Covid-19 temaslısı olmasından dolayı ertelendiğini hatırlatan Karadağ, yeniden bir istişarenin ardından altı ilçe başkanının yakın bir tarihte toplanacağını bildirdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.