DOLAR 32,5439 0.11%
EURO 34,9832 -0.14%
ALTIN 2.434,43-0,06
BITCOIN 20990330,28%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Uysal: ‘Hükümet ülkeyi yönetemiyor’

Başkan Uysal: ‘Hükümet ülkeyi yönetemiyor’

ABONE OL
15:51 - 4 Ağustos 2022 15:51
Başkan Uysal: ‘Hükümet ülkeyi yönetemiyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya ziyaretinde ilçe ile ilgili izlenimleri sorulan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Hükümet sadece Alanya’yı değil, bütün Türkiye’yi iyi yönetmiyor. Rakiplerin oluşturduğu algıyla katma değeri yüksek, alışveriş yapacak turist getirmekte zorlanıyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alanya’ya gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Alanya’ya gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal önce Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı (ALESO) ziyaret etti. Oda yönetimiyle görüşen Uysal ardından CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Uysal, parti binasında CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi. Uysal’dan önce partililere hitap eden Karadağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“HALK CHP’NİN ÜLKEYİ DAR BOĞAZDAN ÇIKARMASINI BEKLİYOR”

Ülke ekonomisinin ağır tehdit altında olduğunu ifade eden Uysal da, “Kötü, plansız yönetim, devlet kurumlarının tahrip edilmiş olması, Devlet Planlama Teşkilatı gibi önemli kurumların olmaması, ülkemizin düzenli bir kalkınma çizgisine oturamamış olması, kazanma para değil de bulma parayla olan bir ortam oluşmuş olması bizleri Türkiye genelinde ciddi sıkıntıya soktu. Şükür ki bölgemizde halen devam eden bir turizm, tarımsal hareketlilik mevcut. Ücretlilerimiz yüzde 200’e yaklaşan enflasyonist ortamda çok ağır sıkıntılar içinde ancak bölgemizin diğer bölgelere nazaran nispeten çok daha az etkilendiğini söyleyebiliriz. Bu zor zamanda CHP’den hiçbir insanı ayırmadan tamamını kucaklayarak, sorunlarına odaklanarak ülkemizi bu dar boğazdan çıkarmasını halkımız bekliyor. CHP ülkenin fabrika ayarlarını oluşturan parti. O nedenle bu zor badireyi bizim liderliğimizde halkımızın atlatmak istemesi çok olağan. Sadece eleştirel kalmaya hakkımız yok. Dertleri çözeceğiz. Kasımda enflasyon yüzde 250’ye varacak diyen var. Kimsenin sokakta güvenle gezemeyeceği bir tabloyu görmek söz konusu. Buna karşılık çok uyanık, çözümcül, halkı yalnızlıktan, gelişmelerden duyduğu tedirginliği azaltacak, güven verici bir çizgide olmamız, dert babası olmamız, çözüm aracı olmamız siyasi parti olarak şart. Klasik geçmişteki seçim çalışmaları gibi asla düşünmeyelim. Bütün insanların sorumluluğu oy versin vermesin üzerimizde olacak” dedi.

“KURU GÜRÜLTÜYLE BEN İYİYİM DİYEMEZLER”

Alanya’ya ilişkin gözlemleri sorulan Uysal, “Bu ülkeye çivi çakan herkese teşekkür ederiz ama gördüğümüz resmi söylememiz lazım. Maalesef Türkiye’nin hiçbir sahada planlı, orta vadeli bir hareket içinde değil. Kendi halinde giden bir iktisadi düzen var. Durmadan dar gelirliyi tasfiye eden, iş yapanı, ticari mekanizması olanı her gün tehdit eden çok olumsuz iktisadi gelişmeler var. Bence hükümet sadece Alanya’yı değil, bütün Türkiye’yi iyi yönetmiyor. Türkiye’nin acil planlamaya, ciddi iktisat politikasına, üretime, inovasyona, birliğe, beraberliğe, siyasi kamplaşmanın bitirilmesine, bağımsız yargıya demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, sosyal dengeye ihtiyacı var. Bunu yapıyorsanız iyisiniz. Yapmıyorsanız kuru gürültüyle ben iyiyim diyemez” diye konuştu.

“RAKİPLERİMİZİN KÖPÜRTMESİYLE ALGI OLUŞTURULUYOR”

Avrupa’dan Antalya ve Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na 30-40 noktadan direkt uçuş bulunduğunu söyleyen Uysal, “Direkt uçuş tüketici için muhteşem bir avantaj ama maalesef tüketici yolumuzda, sokağımızda yeterince güven bulmuyor. Bunda bizim hatalarımız da var. Rakiplerimizin köpürtmesiyle oluşmuş algı tablosunun da payı var. Bize hep haksızlık ediliyor. Olandan daha kötü bir algı var. Böyle olunca yolumuza, sokağımıza katma değeri yüksek, alışveriş yapacak turist getirmekte zorlanıyoruz. Bütün bu istikrarsız tabloya rağmen kitle turizmi yapan otelcilerimiz, seyahat acentalarımız büyük bir mücadeleyle kahramanca o turisti getirmeyi başarıyor” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’Yİ DE ZİYARET ETTİ

Uysal, CHP’nin ardından İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek İlçe Başkanı Alper Arıkan, yönetimi ve partililerle bir araya geldi. Uysal’ın ziyaretinde konuşan Arıkan, “Ülke olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Bu konuda sizin de İYİ Parti’yi dikkate alarak buraya gelmeniz bizleri mutlu etti. Bu sayede birlik ve beraberliğimizi korumak noktasında sizin de katkınız olmuş oluyor” dedi. Uysal’ın partililere hitap etmesinin ardından anı fotoğrafı çektirildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.