DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20342705,17%
Antalya
20°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Bilal Gömeç’ten İSK’ye tepki

Bilal Gömeç’ten İSK’ye tepki

ABONE OL
10:46 - 9 Kasım 2022 10:46
Bilal Gömeç’ten İSK’ye tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Oyların eşit çıktığı ALTSO 7’nci komitede ikinci kuranın ardından bir açıklama yapan Bilal Gömeç, “İlçe Seçim Kurulu ve ilgili hakimin almış olduğu yanlı ve yanlış kararla ilgili olarak itiraz haklarımızı en üst yargı organlarına taşıyarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi. Gömeç, İl Seçim Kurulu’na itirazını sundu.

5 Kasım Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde Eray Erdem 35, Bilal Gömeç 22, Tunahan Toksöz’ün listesi ise 12 meclis üyesi kazandı. Erdem ve Gömeç’in oylarının eşit çıktığı 5 komite üyesinin bulunduğu 7’nci komitede ise çekilen kura ile meclise girecek 2 isim Erdem ve Gömeç arasında paylaşıldı. Ancak daha sonra yapılan açıklamada komiteyi Bilal Gömeç’in kazandığına yönelik açıklamalar ve çeşitli iddialar yapıldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu kuranın yenilenmesine karar verdi. İlçe Seçim Kurulu’nda aynı yöntemle çekilen kurada sonuç değişmedi ve yine 1 meclis üyesi Eray Erdem’in, 1 meclis üyesi de Bilal Gömeç’in oldu. 7. komiteden meclise Erdem’in grubundan Veysi Aladağ, Gömeç’in grubundan Aygün Güler girdi! Eray Erdem 35, Bilal Gömeç 22, Tunahan Toksöz’ün listesi 12 meclis üyesi kazandığı kesinleşti.

 

İkinci kuranın ardından bir açıklama yapan Bilal Gömeç, ilk kurada meclis üyelerinin paylaşılmadığını ve kırmızı listenin çıktığını ancak daha sonra ilçe seçim kurulunun ‘hata yaptık’ diyerek kurayı yenilediğini söyleyerek kararı yanlı ve yanlış bulduğunu belirtti. Gömeç, itiraz haklarını en üst yargı organlarına taşıyarak haklarını arayacaklarını aktardı.

 

Gömeç’in açıklaması şu şekilde: ALTSO seçimlerinde gelinen noktada seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşananları ve bunun İlgili rakibimiz tarafından kamuoyuna yanlış anlatılmasını hayretle izliyoruz. Aday olduğumuz ilk günden itibaren etik değerlere büyük önem vererek saygın bir seçim stratejisi izleyerek, Alanya’mıza yakışır seçim yaşatmak için azami gayret sarf ettik. Seçim sonuçlarını saygı ile karşılayarak ofislerimize ve evlerimize döndük. Bir gün sonra İlçe Seçim Kurulu 7. Meslek komitesinin berabere bitmediğini, kura çekimi sonrasında kırmızı liste olarak 2 meclis üyesi kazandığımızı ALTSO Genel Sekreterliğine bildirerek, sonuçları bu şekilde askıya çıkartılmasını resmi olarak istedi.

Askıya çıktıktan sonra Eray Erdem grubu buna itiraz etti. Seçim Kurulu ‘Pardon; biz hata yaptık’ dedi. Bize göre ilgili hakimin seçim yönetmeliğini hiçe sayarak, İlçe Seçim Kurulunun doğru yaptığı bir kura uygulamasını, tamamen şahsi ve yanlı bir karar vererek, yeniden kura kararı aldı. Bu kurada 1 meclis üyesi bize, 1 meclis üyesi Eray Erdem grubuna çıktı. İlçe Seçim Kurulu ve ilgili hakimin almış olduğu yanlı ve yanlış kararla ilgili olarak itiraz haklarımızı en üst yargı organlarına taşıyarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” Açıklamasının ardından Gömeç, İl Seçim Kurulu’na itirazını sundu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.