DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042937-2,79%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Bitmek bilmeyen o projeye tepkiler sürüyor!

Bitmek bilmeyen o projeye tepkiler sürüyor!

ABONE OL
10:16 - 31 Mart 2022 10:16
Bitmek bilmeyen o projeye tepkiler sürüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER:HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Antalya Valiliği tarafından onay verilen Ilıca Mahallesi’ndeki Şifalı Su Projesi’nde aradan geçen 3 yıl geçmesine rağmen bir tek çivi bile çakılmadı.

Gazipaşa’nın Ilıca Mahallesi’nde bulunan ve daha önce koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Şifalı Su Projesi aradan 3 yıl geçmesine rağmen hala bir çivi dahi çakılması tepkilere neden oldu. Gazipaşa’nın Ilıca Mahallesi’nde şifalı kaplıca suyunun turizm alanı olması için Antalya Valiliği yaklaşık 3 yıl önce onay vermişti. Fakat aradan geçen zamana rağmen bölgede bir yatırım yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yatırımcı Mustafa Bölükbaşı, projeyi hayata geçirmek istediklerini söyledi.

“ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK”

Yatırımcı Mustafa Bölükbaşı, projeye geçici olarak ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, “Çalışmalara korona nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Yaklaşık 3 yıl önce Ilıca Mahallesi’nde şifalı su bulmak için sondaj çalışmalarına başladık. Yapılan çalışmalar sonucu 3 kuyudan saniyede yaklaşık 40 litre akan jeotermal su kaynağına ulaştık. Sonra suyun analizlerini yaptırdık. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerce yapılan analizlerde suyun birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılabileceği tespit edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan, Antalya Valiliği tarafından ruhsatlandırılan kaynakla sağlık ve doğa turizmine yönelik çalışma yapacağız. Projeye geçici olarak ara vermek zorunda kaldık. 2022 yılında tekrar devam edeceğiz” dedi. Ancak aradan geçen 3 yıllık zamana rağmen hala bölgede bir çivi dahi çakılmadığını belirten vatandaşlar bu konuda burma sahibine tepki gösterdi.

MUHTAR KAPLAN TEPKİLİ!

Konuyla ilgili konuşan Ilıca Mahalle Muhtarı Hasan Ali Kaplan, şifalı kaplıca suyunda yaklaşık 3 yıldır hiç bir çalışma yapılmadığını belirtti.  Muhtar Kaplan, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Vatandaşlar hemen hemen her gün bana projenin akıbetinin ne durumda olduğu soruyor ama ben bu konuda vatandaşlara cevap dahi veremez oldum. 3 yıl boyunca yatırımcıyı defalarca aradım. Her aradığımda yakında başlayacağız diye söz veriyorlar ama aradan 3 yıl geçmesine rağmen hala kaplıca projesinde bir gelişme olmadı. Mahalle halkı kaplıcada çalışma ne zaman başlayacak, neden başlamıyor, sen ilgilenmiyor musun diye serzenişte bulunuyor. Çok rahatsızım. Çalışmalar başlayacaksa bir an önce başlasın dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.