DOLAR 32,5021 -0.03%
EURO 34,8502 -0.5%
ALTIN 2.441,790,24
BITCOIN 2077626-1,13%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BUNLAR KONGREDE SÖYLENECEK LAFLAR MI?

BUNLAR KONGREDE SÖYLENECEK LAFLAR MI?

ABONE OL
17:55 - 20 Eylül 2020 17:55
BUNLAR KONGREDE SÖYLENECEK LAFLAR MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumartesi günü Alanya Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan Ak Parti Alanya İlçe Kongresi hakkında yazılıp çizilecek o kadar çok şey var, fakat İl Başkanı İbrahim Ethem Taş.’ın cümleleri kongreye “olumsuz manada” damga vurdu.

En başa dönelim…

Cumartesi akşamı saat 16.00’da başlayacak kongre için salona 15.45’te gittim, basın için ayrılan bölümdeki yerimi aldım.

1- Pandemi kuralları gereği birer sıra atlamalı hazırlanan ve uzun süredir kullanılmayan amfi tiyatronun koltuklarının silinmemesi handikaptı, çünkü, özellikle siyah ve lacivert takım elbise giyen herkesin üzeri bembeyaz toz oldu. Pek çok davetlinin bu duruma sessizce homurdandığını gözlemledim.

2- Normalde açık olan amfi tiyatronun üzerinin, konukların sıcak havada bunalmaması için kapatılması takdir topladı. Konukların, “Demek ki kapatılabiliyormuş, Alanya Belediyesi etkinlikler sırasında neden kapatmıyor acaba?” diye söylendiklerini gözlemledim.

3- Davetlilere sık sık soğuk su ikramı yapılması, üzerinde Ak Parti logosu olan maske dağıtılması güzeldi fakat Ak Partili olmayan, davet üzerine salona gelen konuklar için normal, logosuz maske temin edilmemesi handikaptı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, salona MHP’lilerle girdi. Yücel’in zorlu korona tedavisi sonrası halen tam manasıyla iyileşmediğini söylemek gerek. Nefes alıp vermesi, konuşması, yürümesi çok yavaştı. Bu konuda umarım doktor tavsiyesi almayı sürdürüyordur. (Başkent Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Cevahir Haberal‘ın dikkatine!)

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP’li Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, İyi Partili Alanya Belediye Meclis Üyesi Alper Kan, eski Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, eski Ak Parti ilçe başkanlarından bazıları, misal Hüseyin Güney, Kemal Kaçmaz, Ahmet Çetin Baba da kongreye katılanlar arasındaydı.

Daha önce kongreye katılacağı açıklanan ancak dış siyasetteki hareketli gündem nedeniyle Alanya programı iptal edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kongreye sinevizyonla canlı olarak bağlandı ve Alanya’daki parti tabanına seslendi.

Bu arada, her dakikası en ince detayına kadar planlanan kongrenin beklenmeyen, arzu edilmeyen konuşmasını Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş yaptı.

Önce, hasta yatağındaki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘i eleştirdi.

Ardından o anda salonda bulunan, Cumhur İttifakı’nın ortağı, MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel‘in gözünün içine baka baka, “2019’da olmadı ama 2024’te Alanya Belediyesi’ni Ak Partili yapacağız” deyiverdi.

Sanki salona konuşma yapmak için değil de, İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve ekibinin günlerdir hazırlandığı kongreyi sabote etmek için gelmiş gibiydi.

El bombasının pimini çekti, salona, daha doğrusu Alanya gündemine doğru savurdu, Alanya’dan ayrıldı.

Buradan bir iki kelam da biz edelim.

Sayın İl Başkanı!

Daha geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Menderes Türel, hasta yatağındayken Muhittin Böcek’e imalı göndermelerde bulundu diye eleştirilmedi mi, duymadınız mı, rahatsız olmadınız mı, içiniz sızlamadı mı?

Cumhur İttifakı ortağınız olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel‘in gözünün içine baka baka, “2019’da olmadı, yapamadık ama 2024’te Alanya Belediyesi’ni alacağız” diyerek, zoraki bir ortaklık yaptığınızı mı itiraf ediyorsunuz?

Neyse, bu iki konu bir süre daha Alanya gündemini meşgul edecektir.

Ak Parti’nin İl Başkanı bunları söylerken, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ‘ın mimiklerine, hareketlerine baktım, hayli rahatsız olduğu apaçık belliydi ama oldukça nazik bir kişiliğe sahip olan Karadağ, İl Başkanı Taş’ın konuşmasını bitirmesini bekledi, ardından Toklu’ya selamını verip yine nazikçe salondan ayrıldı.

Adeta İl Başkanı Taş’a nezaket dersi verircesine, üslubunu hiç bozmadan üstelik…

Mustafa Toklu’ya naçizane önerimdir; İl Başkanı bir süre buralara gelmesin, gelirse de tek kelime etmeden gitsin. Çünkü bir basın mensubu, bir vatandaş olarak ben bile rahatsız oldum.

Gelelim Mustafa Toklu‘nun yeni yönetimine…

2017’nin Aralık ayında göreve gelen yönetim de iyiydi, dün işbaşına gelen ekip de…

Fakat…

Ak Parti’nin Alanya’daki mihenk taşlarından Serdar Sönmez‘in listede olmamasına şaşırdım.

Eski ilçe başkanlarından Hüseyin Güney‘in yakın çalışma ekibinden (MUZBİR eski başkanı) Mustafa Şenli‘nin bu dönem yeniden listede olmasına şaşırdım.

Şöyle ki…

Mustafa Şenli, geçmiş dönemlerde Hüseyin Güney sonrası en güçlü ilçe başkan adayları arasında gösterilen bir isimdi.

“Mustafa Toklu’nun önümüzdeki süreçte milletvekilliği veya belediye başkan adaylığı için istifasıyla acaba ilçe başkanlığı görevi Mustafa Şenli’ye mi verilecek?” diye düşünmedim değil.

Böylece Hüseyin Güney ve ekibi de sürece dahil edilecek, Mustafa Berberoğlu, Hüseyin Güney, Kerim Kılınç gibi isimler de aday olması halinde Mustafa Toklu etrafında birleştirilecektir.

Farkındayım, uçuk bir düşünce ama neden olmasın!

Ak Partili Menderes Türel‘den sonra CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Kırsal Alan Sorumlusu olarak 1,5 yıl hizmet edip emekliye ayrılan Arif Yeni‘nin listede olmasına sevindim.

Geçen dönem de yönetimde görev yapan Alaaddin Işık, Ahmet Çağlar, Bilal Gömeç, Celil Topal, Ferit Yücel Ergün, Hasan Sipahioğlu, Hüseyin Uçkaya, Sabri Tos ve Şeref Oktay’ın yeniden listede olmalarını, Mustafa Toklu ile uyumlu bir dönem geçirdiklerinin işareti olarak yorumladım.

Ak Parti’nin Alanya’daki kurucular kurulu üyesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun yakın dostu Şeyhmuz Kadıoğlu‘nun avukat oğlu Ömer Faruk Kadıoğlu ismi sürpriz oldu. Demek ki Kadıoğlu ismi Ak Parti’de gelenek olarak uzun süre daha devam edecek.

Ak Parti’nin eski gençlik kolları başkanlarından Mehmet Şarani Tavlı‘nın, eski Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık‘ın ve Alanya Belediye Meclisi’nde geçen dönem görev yapan turizmci Şükrü Cimrin‘in uzun bir sürenin ardından Ak Parti’ye aktif olarak dahil olmaları da sürprizlerden biriydi.

Yeni yönetim fena değil.

Eskilerle birlikte aslında geçmişte Ak Parti’ye bir şekilde hizmet etmiş isimlerin yeni dönemde dahil olmaları hoş olmuş.

Ülke, pandemi süreci nedeniyle bir dar boğazdan geçiyor.

Ekonomide işler iyi değil.

Turizm sektörü can çekişiyor.

Ve bu sarmal içerisinde, 2002’den beri tek başına iktidar olan Ak Parti, hedef tahtasında.

Önümüz kara kış.

Vatandaş artık yola, köprüye, asfalta, betona değil, “Evimi nasıl geçindireceğim?” sorusuna verilecek tatminkâr yanıtlar bekliyor.

Bu ve benzer sebeplerle…

Alanya Belediye Başkan Adayı, olmadı Antalya Milletvekili Adayı hayalinin devam ettiğini tahmin ettiğim Mustafa Toklu‘nun siyasi kariyeri bir anlamda Ak Parti’nin önümüzdeki süreçte ülke genelinde yapacağı ekonomik atılımlara endeksli.

Yeni yönetim şampiyonlar ligi olmuş, hepsi pırıl pırıl isimlermiş, eyvAllah, ama Alanya Ak Parti’nin kaderi, en çok da dalgalı denizde geminin limana nasıl getirileceği ile alakalıdır.

Mustafa Toklu ve yeni yönetimini şimdiden tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Düşük profilli olmayıp halkın arasına daha çok karışırlarsa, yükü Mustafa Toklu‘nun omzundan alırlarsa başarı kaçınılmaz olur.

Fakat…

2017 Aralık – 2020 Eylül arası gibi her şeyi Toklu’ya yüklerlerse, Toklu’nun bu yükü 2024 seçimlerine taşıması da mucize olacaktır.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.