DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20660415,01%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Büyükşehir çatısına güneş panellerinin montajına başlandı

Büyükşehir çatısına güneş panellerinin montajına başlandı

ABONE OL
11:57 - 21 Mart 2021 11:57
Büyükşehir çatısına güneş panellerinin montajına başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya Büyükşehir Belediyesi çatısına kurulan GES projesinde güneş panellerinin monte edilmesine başlandı. Kablo bağlantılarının yapılmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi enerjisini üreten ve depolayan ilk belediye olacak.

Antalya’nın akıllı ve sürdürülebilir bir şehir olması için çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, hizmet binası çatısına ‘Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Sistemi’ kuruyor. Güneş panellerinin yerleştirileceği çelik konstrüksiyon ayaklarının montajı tamamlandı. Ardından güneş panellerinin monte edilmesine başlandı. Panellerin montajı sona erince kablo bağlantıları gerçekleştirilecek.

MAtchUP Projesi kapsamında hayata geçirilen ‘Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Sistemi’ projesinin tamamlanmasıyla yaklaşık 260 kW saat enerji üretimi ve 250 kW saat enerji depolaması gerçekleştirecek. Bu örnek projeyle Antalya Büyükşehir Belediyesi enerjisini üreten ve depolayan ilk belediye olacak. Projenin ikinci etabında Kepez Mahallesi’ndeki Antalya Ulaşım A.Ş. tramvay atölyesi binası çatısına da GES kurulumu yapılacak. İki aşamalı proje tamamladığında belediye hizmet binası ve tramvay atölyesinin çatısında toplamda 340 kW saat enerji üretimi ve 400 kW saat enerji depolaması gerçekleşecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.