DOLAR 32,4694 -0.06%
EURO 34,7208 -0.73%
ALTIN 2.435,57-0,01
BITCOIN 2065642-0,09%
Antalya
24°

AÇIK

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP’li Özçelik’ten AK Parti’li Uysal’a cevap!

CHP’li Özçelik’ten AK Parti’li Uysal’a cevap!

ABONE OL
11:24 - 15 Kasım 2021 11:24
CHP’li Özçelik’ten AK Parti’li Uysal’a cevap!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Gazipaşalı Diş Hekimi Murat Özçelik kendisini şov yapmakla itham eden AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal’a cevap veren CHP’li Diş Hekimi Murat Özçelik, “Hiç merak etmeyin, şovun alasını vatandaş sandıkta size gösterecek” dedi.
Gazipaşa ve Alanya’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önde gelen isimlerinden biri olan Diş Hekimi Murat Özçelik, patlayan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait su borularına yönelik yaptığı açıklamaların ardından kendisini hedef alan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan ve AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal’a cevap verdi. Kendisini şov yapmakla suçlayan Uysal’ı ağır sözlerle eleştiren CHP’li Özçelik, “Şovun alasını vatandaş sandıkta size gösterecek” dedi. Atatürk ve Atatürkçülükle ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ı da hedef alan Özçelik, “İki ayyaş dediklerinizin bugüne kadar bütün yaptıklarını ayık kafayla tek tek satmadınız mı? Bakıyorum sizde Atatürkçü olmuşsunuz. Buna seviniriz ama dikkat edin sizi de görevden almasınlar” dedi.

“GAZİPAŞA’DA DOĞDUM, BÜYÜDÜM, BURADA TARIM YAPIYORUM”

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan ve Meclis Üyesi Mustafa Uysal’ın, “Gazipaşa’da bile yaşamıyor” söylemine cevap veren Özçelik, “Sevgili Ali Hocam, Mustafa Bey, ben Gazipaşa’da doğmuş, büyümüş, siyaset yapmış, mesleğini icra etmiş daha sonra sağlık turizmi nedeni ile Alanya’da ikamet etmeye devam eden, Macar Mahallesi’nde tarım yapan, haftanın üç günü Gazipaşa’da, dört günü Alanya’da yaşayan bir vatandaşım öncelikle bunu iyi öğrenin. Sevgili Mustafa Bey, baraj kimsenin malı değil bu milletin ortak yatırımı. Geçmiş iktidarların da emeği var, şuan ki iktidarında. Baraj bitmiş, borular döşenmiş ama vatandaş 5 yıllardır su bekliyor. Su, deneme de olsa verilmeye başlanmış ama maalesef arıza ve patlaklar bitmiyor. Köyümde yaşanan patlaklar nedeni ile vatandaşlarımızın mağduriyetini dile getirdim ve bazı haklı sorular sordum. Bu sizi çok kızdırmış, çok üzmüş hatta çok incitmiş olabilir. Ama boş sözlerle, laf kalabalığı ile yavuz hırsız ev sahibi bastırır misali telaşa girmenize gerek yok” dedi.

“VATANDAŞLA DALGA GEÇİYORSUNUZ”

Meclis Üyesi Mustafa Uysal’a siyaseti bırakmayı tavsiye eden Özçelik, “Vatandaşlarımız adına sorduklarımıza cevap verin. Ya da yetkilileri harekete geçirin, hatalı döşeme yapan müteahhitten ve bunu denetlemeyen yetkililerden hesap sorun. Ama siz cevap olarak “Göç yolda düzelir” diye vatandaşla dalga geçiyorsunuz. Yani bir süre daha patlakları yaşamaya, üreticinin ürünleri zarar görmeye, susuz kalmaya devam edecek mi diyorsunuz? Vatandaşın zararını siz mi karşılayacaksınız peki? Bu söz, özür dilemeniz gereken vatandaşa hakaret değil midir? Nerden baksam tutarsızlık, nerden baksam bilgisizlik, nerden baksam cahillik akıyor gerçekten. Hiç merak etmeyin Mustafa Bey, şovun alasını vatandaş sandıkta size gösterecek. Size tavsiyem; siyasette yenisiniz, yol yakınken bırakın ve işiniz olan müteahhitliğe devam edin” diye konuştu.

“LAF EDEBİYATINA DEĞİL VATANDAŞA ZAMAN HARCAYIN”

Kendisine cevap veren Doğan ve Uysal’ın, bir önceki açıklamasında yer alan sorulara cevap vermediğini dile getiren Özçelik, “Sevgili Ali Hocam, meclis üyenizin yaptığı açıklamayı yeterli bulmamışsınız ki beni muhatap alıp cevap vermişsiniz güzel. Ama sorduğum sorulara cevap vermek yerine kendi meclis üyesinin yaptığına benzer gündemden uzak, alakasız, bilgisiz, seviyesiz, vatandaşın sorunlarından bihaber, laf edebiyatı yaparak her konuya girmişsiniz maşallah. Buna zaman harcamak yerine vatandaşın sorununu biran önce çözüme kavuşturun. Sevgili Ali Hocam, DSİ mühendisinin dediğini tekrar hatırlatayım; “Müteahhidin bir tanesinin döşediği boru hatlarında ciddi sıkıntı var. Bu hattın tamamının yenilenmesi gerekir” dediği doğru mudur? Doğru ise ne yapmayı düşünüyorsunuz?” İfadelerini kullandı.

“BORULAR DÜZGÜN DÖŞENEBİLSEYDİ VATANDAŞTAN BU PARALAR ÇIKMAZDI”

Vatandaşların Macar Mahallesi’nde sulama suyu için 3 milyon TL harcama yaptığını belirten Özçelik, “Sevgili Ali Hocam, biliyor musunuz sadece Macar’da son iki yılda yaklaşık 40–50 sondaj yapıldı. Şuan bir sondajın maliyeti 50 bin TL. Sadece Macar’da tarımsal sulama için yapılan harcama 3 milyon TL. Gazipaşa’nın tamamını düşünürseniz ne kadar harcandığını bulursunuz. Sulama suyu zamanında verilebilseydi, borular düzgün döşenebilseydi vatandaştan bu paralar çıkmazdı.

“ZEYTİNADA’NIN SORUNU ÇÖZÜLMEZ”

Zeytinada Mahallesi’nde yaşanan su sorununun çözülemeyeceğini ileri süren Özçelik, “Mesela perşembe günü Sayın Genel Başkanımızla Antalya muhtarlarımız bir araya geldi. Zeytinada Mahalle Muhtarım da söz aldı. Dedi ki; “Zeytinada’da AKP’ye tarihi oy çıkar ama her seçim döneminde iktidarlar Gölet için söz verir. Sonuç sıfır. Siz iktidar olduğunuzda yapabilecek misiniz? Diye sordu. Siz hamaset yapacağınıza 20 yıldır söz verdiğiniz göleti yapın sevgili Ali Hocam. Ama yapılır mı? Yapılmaz. Sulama suyu patlağı çözülür mü? Çözülmez. Biter mi? Bitmez…” dedi.

“SİYASET İÇİN İKAMET İSTENMEZ”

AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Şevki Çağlayan üzerinden, “Peki sizin meclis üyenizin birisi nerde ikamet ediyor?” Diyerek AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’a soru yönelten Özçelik, “Sevgili Ali Hocam, ben siyasi ayrım gözetmeksizin bütün hemşehrilerimin sorun ve beklentilerinde her zaman yanlarında olacağım. Bu sizi tabi ki rahatsız etmiş olabilir ama ben sizi rahatsız etmeye devam edeceğim. Siyaset yapmak için ikamet adresi istendiğini de sizden duyuyorum. Bunun adı nedir biliyor musunuz? Ayrımcılıktır, ötekileştirmektir, bu bir nevi kimlik siyasetidir. Cebine, menfaatine, etrafına, yakınlarına çalışan siyasetçileri görmek istiyorsan partinizin kadrolarına, bürokratlarına bakmanız yeterlidir. Google’da arama yapabilirsin mesela. Beni her gün Gazipaşa gördüğünüzü biliyorum. Cenazede, düğünde, mevlitte, sokakta, köyde, pazarda gördüğünüzü biliyorum. Sanırım bundan da rahatsızsınız. Peki sizin meclis üyenizin birisi nerde ikamet ediyor?” dedi.

“SÖYLEMLERİNİZ BOŞ, BOMBOŞ”

“Siyaseti, kişisel ikbal uğruna, hedeflediğiniz makama ulaşmak için değersizleştirmeyin” diyerek Başkan Doğan cevap veren CHP’li Diş Hekimi Özçelik, “Siyaset iddia işi, vatandaşın gönlünü kazanma işi, onların sorunlarına ortak olma işi ve çözüm için mücadele işi, özveri işidir. Biliyorum siyasette hedefleriniz olabilir, bunun için meclis üyenizin yaptığı açıklamayı yetersiz görüp telaş içinde cevap verme gereği duymuş da olabilirsiniz. Ama size bir şey söyleyeyim mi? Vallahi de billahi de vatandaşın gözünde bu söylemleriniz boş, bomboş. Çünkü vatandaş yaşadığını biliyor, zararını ve mağduriyetini biliyor. Bu kurallıkta HES için boşa akıttığınız suyu çaydan izliyor” dedi.

AK PARTİ İKTİDARINI HEDEF ALDI

AK Parti iktidarı üzerinden AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan’a sorular yönelten Özçelik, “Sevgili Ali Hocam; iktidarınız, bu memleketin su kaynaklarını, tarım alanlarını, ormanlarını, toprağını, yeşilini yok etmedi mi? Bu memleketi betona çevirmedi mi? Devlet kadrolarına liyakatsiz insan ve siyasi yandaşlarınızı doldurmadınız mı? Güreşçiden bankacı, imamdan hastane müdürü yapmadınız mı? Ülkede nefreti, kini, ayrımcılığı, toplum arasında düşmanlığı yaratmadınız mı? Belediyeler sizdeyken ekmek parası için çalışan gariban işçileri tehditle partiye üye yapmadınız mı? Mitinglerinize imza karşılığı, zorla aç-susuz bu çalışanları götürmediniz mi? Gitmeyenlerle ilgili işlem yapmadınız mı? Şuan belediye çalışanlarının ne kadar memnun olduğundan haberiniz var mı?” diye konuştu.

“SİZİ DE GÖREVDEN ALMASINLAR SEVGİLİ ALİ HOCAM”

Başkan Ali Doğan’ın Atatürk’le ilgili açıklamalarına da değinen Özçelik, “Son olarak bir konuya daha değineyim. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin gölgesinde yaşamak bizim için onurdur sevgili Ali Hocam. Ama mensubu olduğun partinin Mustafa Kemal Atatürk’e bakışını 20 yıldır izliyoruz. Çok örnek verebilirim ama Ayasofya Camisinde sözde imam müsveddesinin devletimizi temsil eden Cumhurbaşkanı’nın gözü önünde Atatürk’e hakaretini ve sonrasında kendisinin buna tepki gösterdiğini duydunuz mu? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile Ordu’nun Korgan ilçe Kaymakamımın Cumhuriyet ve Atatürk’e övgülerinden sonra görevden uzaklaştırıldığını biliyor musunuz? İki ayyaş dediklerinizin bugüne kadar bütün yaptıklarını ayık kafayla tek tek satmadınız mı sevgili Ali Hocam? Bakıyorum sizde Atatürkçü olmuşsunuz. Buna seviniriz ama dikkat edin sizi de görevden almasınlar sevgili Ali Hocam…” şeklinde konuştu.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.