DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045883-2,27%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Cimrin’den trafiği rahatlatacak çözüm önerisi

Cimrin’den trafiği rahatlatacak çözüm önerisi

ABONE OL
13:30 - 13 Temmuz 2021 13:30
Cimrin’den trafiği rahatlatacak çözüm önerisi
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin’den Alanya’da trafiği rahatlatmak için çözüm önerisi.

Alanya’nın Kadıpaşa Mahallesi Bostancıpınarı Caddesi’nde kısa süre önce Kuyularönü Meydanı ve Atatürk Caddesi arasında yolun ortasına dubalar yerleştirilmesini eleştiren AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin, trafiği rahatlaması gereken dubaların trafikte daha çok sıkıntıya neden olduğunu belirterek çözüm önerilerini sıraladı. Konuyla ilgili konuşan Cimrin; Doğup büyüdüğümüz Kadıpaşa Mahallesi Bostancıpınarı Caddesi’nde kısa süre önce Kuyularönü Meydanı ve Atatürk Caddesi arasında yolun ortasına dubalar yerleştirildi. Bu uygulamadan sonra kısa süreli duraklama yapmak zorunda kalan araçlar gözlemlediğimiz kadarıyla trafiğin daha da yavaşlamasına neden oldu. Ayrıca dubalar nedeniyle mal indirmek vs. için dükkanlar önünde durabilmek çok zor hale geldi. Okullar açıldığı zaman Hayate Hanım İlkokulu servisleri de trafiğe dahil olunca işler iyice içinden çıkılmaz bir hale gelecek gibi görünüyor. Bu konu ile ilgili bölgedeki esnaflarımızla temasa geçip bir çözüm önerisi geliştirdik. Adı üstünde bu bir öneri, doğruluğu tartışılır ama kanımızca pratikte trafikte rahatlama sağlayacaktır.

Telefon üzerinde çok basit şekilde not alarak ekte sunduğum harita üzerinde de göstermeye çalıştığım gibi, önerimizin ana hatları aşağıdaki gibidir:

1. Atatürk Caddesi’nde LC Waikiki mağazası karşısından Bostancıpınarı Caddesi’ne girilemeyecek. Kuyularönü Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ne kadar kuzey yönünde tek yön olacak.
a) Yol tek yön olacağı için genişleyecek ve bir sıralık parkomat alanı olușturulabilecektir. İşletmelerin ticari faaliyetleri için bu park etme olanağı ayrıca önemlidir (mal ve müşteri indirip bindirme vs.)

2. İskele Caddesi’ne gidebilmek için PTT Kavşağından girilerek Hayate Hanım İlkokulu önündeki Kültür Caddesi üzerinden Damlatas Caddesi’ne bağlanarak Kuyularönü Meydanı’na inilecek ve oradan halihazırda da tek yön olan İskele Caddesine devam edilebilecektir. Ayrıca Kale’den inen araçlar da ister Atatürk Caddesi’ne isterlerse de İskele Caddesine devam edebileceklerdir. Yol ister kuzey güney isterse güney kuzey doğrultusunda çalışsın Bostancıpınarı Caddesi’nin Atatürk Caddesi ve Kuyularönü arası bölümünün tek yön olacağı bir formül merkezin bu en işlek caddesini ve trafiği rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.