DOLAR 32,5857 0.3%
EURO 35,0314 0.15%
ALTIN 2.458,980,95
BITCOIN 20983510,58%
Antalya
25°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Değirmenci’den aşı çağrısı!

Değirmenci’den aşı çağrısı!

ABONE OL
11:26 - 28 Temmuz 2021 11:26
Değirmenci’den aşı çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, ilçede yaşayanların ve misafirlerin pandemi kurallarına uymasını istedi. Aşı çağrısında bulunan Değirmenci, “Tekrar kapanmaya gidilmesi ve esnafın ekmeği ile oynanması demek” diye konuştu.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Alanya’da yüksek doluluk oranı yakaladıklarını hatırlatan Değirmenci, bu durumun esnafa olumlu yansıdığını belirtti. Değirmenci, “Sosyal medyada gördüğümüz üzere olumsuzluklar da yaşandı. Alanya’ya yakışmayan görüntüler de ortaya çıktı. Bunlar hiçbirimizin arzu ettiği görüntüler değildi. Belediye, emniyet, ellerinden geldiği kadar çalışarak temizlik ve diğer etkenlerle mücadele etmeye çalıştı. Ancak 300 bin nüfusa göre kadrolaşma olan bir bölgede bir buçuk milyon insana hizmet etmek zordu. Önümüzdeki yıllarda tekrar bu vakalarla karşılaşmamak için bazı tedbirleri almamız gerektiğini tekrar görmüş olduk. Yıllardan beri şehrin turizm kimliğini oluşturmak gerektiğini söylüyoruz. O istenmeyen görüntülerin turizm kimliğine zarar verdiğini düşünüyorum. Bu görüntülere mahal vermemek için özellikle kamp turizmi ile ilgili tedbirleri düşünmeliyiz. Tatilini bedavaya getirmek isteyenler, yer bulamayan misafirler olmuştur ama ne olursa olsun yurt dışına hizmet eden özel bir destinasyon olarak bu gibi görüntülere mahal vermemeliyiz. O yüzden şehrin kimliği ve imajı adına bu tip çalışmaları yapıp bu sorunu önümüzdeki sefer daha iyi yönetmeliyiz. Bu bayram tatili geride kaldı. Artık önümüzdeki bayramlarda alacağımız tedbirlere bakacağız” dedi.

Bayram süresince artan korona virüs vakalarının kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Değirmenci, “Alanya’da ve Türkiye’de korona virüs vakalarında artış görülüyor. Önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini öngörüyoruz. Tekrar kapanmaya mahal vermemek için esnafımız, Alanya’daki misafirler ve ilçede yaşayan vatandaşlarımızın tedbirlere uymasını rica ediyorum. Bu tedbirlere uyulmadığı takdirde vakaların artışı demek tekrar kapanmaya gidilmesi ve esnafın ekmeği ile oynanması demek. Herkesi tedbirlere uymada ve aşı olmada gayret göstermeye davet ediyorum” dedi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.