DOLAR 32,2594 -0.01%
EURO 34,6913 -0.08%
ALTIN 2.400,750,04
BITCOIN 2008091-2,67%
Antalya
21°

AZ BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Belediye Meclisi’nde gergin anlar

Gazipaşa Belediye Meclisi’nde gergin anlar

ABONE OL
12:41 - 5 Ocak 2022 12:41
Gazipaşa Belediye Meclisi’nde gergin anlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, başkanlığında gerçekleşen toplantı pazartesi günü Saat 14.00’de Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. CHP’li Ulaş Özgen ve MHPli Hasan Can mazeret bildirerek katılmadı. Önemli kararların alındığı mecliste zaman zaman gergin anlar yaşandı.
2022 yılının ilk meclis toplantısının açılışını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Yeni bir yıla girdik. 2022 yılının her bir vatandaşımız için temelini sevgi, hoşgörü ve sempati duygularının oluşturduğu, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını, yeni yılın tüm çiftçilerimiz için bol bereketli olmasını diliyor, bütün çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alabildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum.2022 yılında da doğru kararlar alarak, Gazipaşa’mız için çalışmalarımıza güzel bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

CHP’Lİ DEMİR VE İYİ PARTİLİ YÜKSEL’DEN EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Gazipaşa Belediye Başkanı ve Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından CHP grubu adına Meclis üyesi Avukat Onur Demir söz aldı. Demir, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum ve ekonomik önlem paketi üzerinden AK Parti’yi eleştirdi. Zamların ardı arkasının kesilmediğini zamların vatandaşın canını sıktığını ve Doların düşmesinin zamları etkilemediğini belirten Demir, Cumhuriyet Halk Partisi olarak doların düşmesini istiyoruz dedi. ‘Dolar yükselsin de iktidar zayıflasın’ diye bir amaçlarının hiçbir zaman olmadığını bu ifade eden Demir, “Biz ülkemizi düşünürüz, insanlarımızı düşünürüz .Ancak ülkenin yeterince yönetilemediği de ortada” dedi. Demir’in konuşmasının ardından İYİ Partili Yüksel söz aldı ve ve ülkenin ekonomik bir tramvayla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekip yine erken seçim çağrısında yaptı.

AK PARTİLİ ÇAĞLAYAN DEMİR VE YÜKSEL’E CEVAP VERDİ

CHP Meclis Üyesi Demir ve İYİ Partili meclis en üyesi Yüksel’in açıklamalarına ve sevap veren Ak Parti grubu adına Şevki Çağlayan Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik bir sıkıntı olduğunu En kısa zamanda bu ekonomik sıkıntıdan kurtulacağımıza inanıyoruz ki diyen Çağlayan, “ Hükümetimize güvenimiz sonsuz. Bu millet, sadece Tayip Erdoğan gitsin diye birlik beraberlik yapanların Murat 131’ine değil 20 yıldır kullandığı lüks otobüsü ile Ankara’ya gidecektir” ne dedi. Toplantıda denetim komisyonu üyeleri belirlendi. Kapalı oylama usulü ile yapılan seçimde CHP’li Cumhur Uğur ve Onur Demir 15, İYİ Partili Yalçın Özdemir 16, AK Partili Şevki Çağlayan 12 ve MHP’li Avni Atay, 14 oy alarak komisyon üyesi seçildiler.

DOĞRUDAN TEMİN TARTIŞMASI

Meclis toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya, tarafından 2020 yılı Sayıştay Denetim Raporu, okundu. Kaya, Sayıştay’ın rutin denetim sonucundaki elde ettiği bulguları meclisle paylaştı. Başkan Yılmaz, çalışılan yerde ufak tefek hatalar olabileceğine dikkat çekti. Raporda, doğrudan temin yönteminin az kullanılması yönünde uyarı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, doğrudan temin yönteminin tüm belediyelerin başvurduğu bir yöntem olduğunu iddia etti. Başkan Yılmaz, yapılan bazı ihalelere de kimsenin girmediğini belirterek, bazı malların alınmasında doğrudan temin yöntemine başvurduklarını söyledi. Konu hakkında söz alan  AK Partili Uysal, paranın peşin verilmesi halinde belediyenin yaptığı ihalelere herkesin gireceğini söyledi. Bunun üzerine CHP’li Zafer Tan, “İnşaat yapmıyoruz burada belediye yönetiyoruz. Burada sapla samanı karıştırmayalım” diyerek Uysal’a tepki gösterdi. Tan’ın yapmış olduğu bu sert konuşma Uysal ve Tan arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.