DOLAR 32,3202 0.2%
EURO 35,1032 -0.1%
ALTIN 2.298,110,92
BITCOIN 23121412,54%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Fen Lisesi’nden bilim ve kültür gezisi

Gazipaşa Fen Lisesi’nden bilim ve kültür gezisi

ABONE OL
10:28 - 26 Nisan 2023 10:28
Gazipaşa Fen Lisesi’nden bilim ve kültür gezisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gazipaşa Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, İsviçre, Fransa ve Almanya’yı kapsayan 6 günlük eğitim, bilim ve kültür gezisi yaptı.

Gazipaşa Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 16-22 Nisan tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan dünyaca ünlü CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi), Zürih’teki Technorama (İsviçre Bilim Merkezi) ve Almanya’daki Alman Müzesi gibi birçok bilim merkezine gezi gerçekleştirdi. 5 öğretmen ve 41 öğrencinin katıldığı gezi programında ilk gün İsviçre’nin Zürih kenti ve Technorama (İsviçre Bilim Merkezi) gezildi. 2. gün İsviçre’nin başkenti Bern’de şehir turu, Einstein Evi, Maison Cailler (Çikolata Fabrikası), Gruyers Şatosu, Lozan Anlaşması’nın yapıldığı Lozan şehri ile Lozan Antlaşması’nın imzalandığı Rumini Sarayı, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin imzalandığı Montrö şehri ve imza töreninin yapıldığı Montrö Delux Otel ziyaret edildi.

Cenevre Üniversitesinde fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında ‘workshop’ programına katılan ekip, gezinin 3. gününde ise CERN’i (Avrupa Nükleer araştırma Merkezi) ziyaret ederek çeşitli bilimsel etkinliklere katıldı. Cenevre şehir turunun ardından Paris’e hareket eden eden Gazipaşa Fen Lisesi, gezinin 4. gününde Disneyland Park ve Walt Disney Studios’ta ışık gösterileri eşliğinde eğlenceli bir gün geçirdi. Eğitim, bilim ve kültür gezisinin 5. gününde Panoramik Paris şehir turu yaparak, Lour Müzesi, Zafer Takı, Eiffel Kulesi ve Şanzelize Caddesi’ni gezen ekip, son gün ise Sacre-Coeur Bazilikası, Ressamlar Tepesi’ni ziyaret edip gezi programını sonlandırdı.

Lozan ve Montrö’yü yerinde kavradılar
6 günlük eğitim, bilim ve kültür gezisi programına katılan Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, “Gazipaşa’dan ilk kez bir lisesinin CERN gezisine katıldığına şahit olduk ve Fen Lisesi olarak gurur duyduk” dedi. Müdür Güngör, gezinin çok verimli geçtiğini belirterek, “Hem bilimsel merkezleri gezdik, bilgilendik hem de gittiğimiz şehirlerdeki tarihi ve kültürel alanları ziyaret ettik. Gezi süresince öğrenciler Avrupa’nın bilim ve kültürel yapısını yakından görme, bizzat bilimsel faaliyetlere katılma imkanı elde etti. Lozan Anlaşması’nın ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemini yerinde kavradılar. Gezi sonunda öğrencilerimiz geleceklerine yön ve şekil verip, yeni vizyon ve ufuk kazanarak yurda dönmüş oldular” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.