DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045043-2,10%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Gazipaşa Hepimiz Platformu’ tepki toplamaya devam ediyor

‘Gazipaşa Hepimiz Platformu’ tepki toplamaya devam ediyor

ABONE OL
10:23 - 5 Nisan 2022 10:23
‘Gazipaşa Hepimiz Platformu’ tepki toplamaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Gazipaşa’ya turizm gelmemesi için çalışan platformcuların, taş ocakları karşısında sessiz kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Gazipaşa’da bir araya gelen bazı kişiler, ‘Gazipaşa Hepimiz Platformu’nu kurarak özellikle sahillerde yapılacak turizm yatırımlarına karşı çıkmışlardı. Selinus sahili başta olmak üzere sahillerde yapılan planlara itiraz eden sözde doğaseverlerin taş ocakları konusunda sessiz kalmaları vatandaşların tepkisine neden oldu.

DOĞASEVER DEĞİL, RANT SEVERLER

Gazipaşa’da 2 yıl önce Mustafa Akkoca öncülüğünde, yaklaşık 30 kişi ‘Gazipaşa Hepimiz Platformu’ adı altında sosyal medyada grup kurarak Selinus, Koru ve Kahyalar sahillerinde yapılması planlanan otel projelerine karşı çıkıp, daha sonra ise konuyu yargıya taşımışlardı. Gazipaşa Hepimizin Platformu üyelerinin aynı duyarlılığı taş ocakları konusunda göstermediğini belirten vatandaşlar, “Sahilleri korumak için mücadele eden ve otel projelerine karşı çıkan sözde doğaseverler, aynı hassasiyeti Güney ve Yakacık mahallelerinde açılması planlanan mermer ve taş ocakları için göstermiyorlar. Bunlar doğasever falan değil, rant severdir. Çünkü bakıyoruz sadece sahilleri koruyup oralarda şovmenlik yapmaya çalışıyorlar. Şimdi sahiller hepimizin de katledilen dağlar başkasının mı? Sahillerde şovmenlik yapan sözde doğaseverler aynı şovmenliği taş ocakları konusunda göstermiyor” diyerek tepkilerine dile getirdiler.

MAHKEMELER YÜZÜNDEN OTEL PROJESİ DURDU

Yaklaşık 2 yıl önce Gazipaşa’ya gelerek burada Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı ziyaret eden Green Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ ve DM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılınç, 100 milyon euro değerinde yatırım sözü vermişti. Alanya’nın yakından tanıdığı DM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıç’ın inşa edeceği 5 yıldızlı Green Park Otel, 122 bin metrekareli bir alana kurulacağını belirterek otel projesinin 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağını söylemişti. Fakat ‘Gazipaşa Hepimiz Platformu’ üyelerinin imar konusunu yargıya taşıdığı için otel projesi durdu ve 2 yıldır mahkeme sonucunu bekliyor. Yani yaklaşık 30 kişiden oluşan sözde doğaseverler yüzünden yıllardır yatırımcılar mağdur ediliyor. İlçeye hiçbir yatırım yapılamazken, herkes merakla mahkemeden gelecek kararın sonucunu ve bekliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.