DOLAR 32,5661 0.21%
EURO 34,9605 -0.1%
ALTIN 2.444,180,34
BITCOIN 20911950,06%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Yıldırım hakkında şoke eden iddia

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Yıldırım hakkında şoke eden iddia

ABONE OL
15:34 - 12 Kasım 2022 15:34
Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Yıldırım hakkında şoke eden iddia
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım hakkında, personeline mobbing uyguladığı ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Gazipaşa gündemini sarsacak bir suç duyurusunda bulundu. Sendika yöneticileriyle birlikte Ankara’dan Gazipaşa’ya gelen Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldırım’ın Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli bazı personellere mobbing uyguladığını ve görevini kötüye kullandığını iddia eden Durmuş ve beraberindeki heyet, dün Gazipaşa Adliyesine gelerek, Yıldırım hakkında Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

“YÖNETİCİLER ÜLKENİN YASALARINA KANUNLARINA UYMAKLA MÜKELLEFTİR”

Konuyla ilgili Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’a, Gazipaşa’da faaliyet gösteren Eğitim İş Gazipaşa Temsilcisi Ayşin Köse ve sendika yöneticisi Erdal Bilgili de destek verdi. Müdür Yıldırım’ın personeline psikolojik şiddet uyguladığını dile getiren Durmuş, “ Bugün Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü önündeyiz. Bizler yıllarca bu kurumda çalışan insanlarız. Dolayısıyla ekmeğini yediğimiz kurumun asla düşmanı değiliz. Maalesef bu kurumları yönetenler sorunlar yaratıyor. Bu nedenle bizler emek örgütü olarak, sendikalar olarak çalışanlara yapılan bu tip uygulamalara şiddetle karşıyız. Bu kurumlar laik olan insanlar tarafından yönetilmelidir ve yöneticiler bu ülkenin yasalarına kanunlarına uymakla mükelleftir. Özellikle ormancılık teşkilatı yürüttüğü hizmet açısından dünya insanlığına sunduğu hizmet açısından çok önemli bir görev yürütür ve bu kurumda çalışanlar gecesini gündüzüne katar ve mesai yaparlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle özverili çalışan bir başka meslek grubu yoktur. Ama ne yazık ki idarelerde yaşanan sorunlar çalışma barışını da olumsuz etkilemektedir” dedi.

 

“AHMET YILDIRIM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

“Bugün Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım hakkında Antalya Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığına başvurarak suç duyurusunda bulunduk” diyerek açıklamasını sürdüren Durmuş, “Nedeni ne yazık ki İşletme Müdürü bu kurumu yönetme becerisine, liyakatına sahip biri değildir. Dolayısıyla burada yaptığı uygulama çalışma barışını bozduğu için artık dayanılmaz bir hal almıştır. Özellikle sendikamız üyelerine yönelik baskısı giderek artmaktadır. Bugün artık diyalog yolu kapanmıştır. Defalarca kendisiyle görüştük, telefonlarla görüştük maalesef sorunlar çözülmedi giderek kangren oldu. Sonuç olarak bizler işletme müdürü Ahmet Yıldırım hakkında bugün itibarıyla suç duyurusunda bulunduk ve yasal süreci başlattık” diye konuştu.

“GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI”

Durmuş, “Burada yaşanan olayın başında Ahmet Yıldırım özellikle orman muhafaza memuru olarak çalışan arkadaşlar üzerine giderek baskı oluşturmaktadır. Bu baskı görevini de kötüye kullanan bir baskıya dönüşmüştür. Özellikle ormanda ağaç kesim işi yani üretim işlerini takip etmek bu konuda damga işini yürütmek orman işletme şeflerinin asli görevidir. Asli görevi olmayan muhafaza memurlarının ise koruma yapmaktır. İşletme şefleri dururken muhafaza memurlarına siz sürekli damga yapmaya çıkacaksınız demek hem muhafaza memurunu suça teşvik etmektir hem de bir amir olarak görevi kötüye kullanmaktır” dedi.

“DURMUŞ’TAN EŞ İDDİASI”

Müdür Yıldırım’ın eşinin lojmanlarda huzursuzluk yaratığını da ileri süren Durmuş, “Bunun yanı sıra işletmede özellikle işletme müdürünün eşinin lojmanlarda birçok huzursuzluk yarattığını biliyoruz. Özellikle bazı arkadaşların mahalledeki eşlerin kavgası kuruma taşınmakta ve kurumu yöneten müdür eşinden aldığı talimatla bazı arkadaşları lojmandan hukuksuzca tahliye etmiştir. Bunun ilki; orman muhafaza memuru Süleyman Demir Antalya’dan Alanya’ya sürgün edildi. Daha doğrusu lojmandan çıkarılınca gitmek durumunda kaldı. Bir ikincisi Muhammet Aktuğ. Muhammet Aktuğ arkadaşımıza aynı şekilde öncelikle tayini çıkarıldı daha sonrada Kadirli’ye tayin edildi ve lojmandan tahliye edildi. Muhammet Aktuğ çocukları okula başlamasına rağmen eşyasını taşımasına rağmen ayrılışı yapılmadı. Aylarca burada tutuldu, hukuksuzca tutuldu” ifadelerini kullandı.

“HUKUKSUZ EMİRLER VERİYOR”

Müdür Yıldırım’ın personeline hukuksuz emirler verdiğini de iddia eden Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Bu yetmezmiş gibi son günlerde özellikle Emre Yıldırım’ın damgaya çıkacaksın talimatı hukuksuz bir emirdi. Çünkü damgayı yapması gereken orman işletme şefidir. Bu gerçekten 183 yıllık geçmişi olan Orman Genel Müdürlüğü’nün böylesine liyakatsız amirler tarafından geldiği son noktadır. Bu anlamıyla bu kurumlar başta da ifade ettim, hepimizin ekmek teknesidir ve kutsaldır. Hepimize düşen görev kamu hizmetini layıkıyla yukarı taşımaktır. İşletme müdürü eğer bu kuruma layık değilse derhal görevinden istifa etmelidir. Zaten hukuksal olarak kendisi hakkında hem adli hem idari soruşturmada başlatılmış durumdadır. Umuyoruz adalet kısa sürede yerini bulacaktır” dedi.

SOSYAL TESİS ELEŞTİRİSİ

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Bir başka haksızlık biraz sonra gidip önünde de çekim yapacağız. Burada sahilde sosyal tesis yapılmış. Sosyal tesis zaman zamana adil kullanılmış ama son birkaç yıldır özellikle işletme müdürü Ahmet Yıldırım döneminde sadece teknik elemanlara verilir duruma gelmiştir. Bu hukuksuzluğun da takipçisiyiz, sonuna kadar da gideceğiz. Bu sahildeki bungalovlarda bugüne kadar sürekli orman mühendisleri arkadaşlar kaldı. Tabii ki kalmalarına karşı değiliz. Ama bu kurumu sadece orman mühendisleri yürütmüyor. Hizmetlisinden muhafaza memuruna büro çalışanından şoförüne kadar herkesin hakkı vardır. Dolayısıyla bizler arzu ederiz ki adil bir şekilde dönüşümlü olarak bu insanlar bu tesisten yararlansın. Ne yazık ki yararlandırılmadığı gibi burada bir yandaşlıkta söz konusudur. Sekiz yıldır yandaş sendikanın yani Toç-Bir Sen’in temsilcisi orada tutuluyor. Eğer adil olacaksa tüm memurlara eşit olarak verilmelidir. Bu anlamıyla buradan başta yetkilileri uyarıyoruz. Böylesine liyakatsız ve adil olmayan uygulamalar içerisinde olan işletme müdürlerinin derhal görevden el çektirilmesi gerekir ve hak ettikleri cezayı da almaları gerekir. Biz Tarım Orman İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugünde emekçilerin hak ve çıkarı için sonuna kadar onların yanında olacağız. Asla yılmayacağız. Hak eden hak ettiği cezayı görecektir. Evet bu kurumlar yine söylüyorum kutsaldır, hepimizin ortak değeridir. Bu kurumları korumak başta yöneticilere düşer. Eğer yönetici zaaf içerisinde ise vay haline bu kurumların. Bu anlamıyla buradan Orman Genel Müdürlüğünü ve Antalya Orman Bölge Müdürünü uyarmak isterim. Böylesine liyakatsız bu kurumların başında olduğu sürece bunun vebali sizlerin boynundadır diyorum” dedi.

“BU GÜZELLİĞİN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

Orman İşletme Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından Kahyalar Mahallesi’nde bulunan ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait Orman Kampı’nda incelemelerde bulunan Durmuş, Orman Kampı’nın orman personelleri tarafından eşit şekilde kullanılmadığını ileri sürerek, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’a yüklendi. Yıldırım’ın kurum içinde ayrımcılık yaptığını sözlerine ekleyen Durmuş, “Bulunduğumuz yer Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğünün sosyal tesisi. Ama bu sosyal tesis; kayıtlarda sosyal tesis olarak gözükmüyor. Bu tesis, yangın barakası olarak gözüküyor. Burada, villa ve bungalov tipi evler var. Bu evler yıllardır kullanılıyor. Zaman zaman orman çalışanları dönüşümlü olarak kullanmış. Ama son yıllarda sadece teknik elemanlara tahsis ediliyor. Yani müdüre, müdür yardımcısına, işletme şeflerine bir de yandaş sendikanın temsilcisine. Burada olmamızın sebebi şu: Kurum çalışanları böyle bir tesisi kullanmalı mı? Tabi ki kullanmalı. Yani insani olan bir hizmetten çalışanların tümü yararlanmalıdır. Bu da adil bir şekilde olmalıdır. Yani hizmetlisinden muhafaza memuruna, şoföründen büro çalışanına, işletme şefinden müdürüne kadar dönüşümlü olarak kullanılmasına karşı değiliz. Ama buraya hiçbir kira ödemeden ve birçok olanağın kurum tarafından karşılanan buna rağmen adil kullanım hakkı emekçilere tanınmıyor. Sorun budur. Dolayısıyla bizler; özellikle İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’ın bu hukuksuz uygulamalarını yargıya taşıyoruz. Sonuna kadar takipçisiyiz. Evet adil olarak kullanılmasına tarafız ama bu güzelliğin birilerine peşkeş çekilmesine şiddetle karşıyız. Gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını talep ediyoruz. Buradan döner dönmez, Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kuruluna buradaki belgeleri sunacağız ve acilen buraya müfettiş talep ediyoruz. Zaten burayı suç duyurumuza da yazdık. Adil bir şekilde yargılanmasını talep ediyoruz ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“BU KURUMDA ADALETİN SAĞLANMASI GEREKİR”

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Oldukça güzel binalar, yaz boyu ya da 12 ay boyunca birilerine tahsis edilmiş, anahtarları kendilerinde, işte arkamızda gördüğünüz villada İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’a tahsisli. Dağda, bayırda gece gündüz çalışan emekçilerin buradan faydalanması gerekir. Bu kurumda adaletin sağlanması gerekir. Aksi halde çalışma barışı olmaz. Dolayısıyla bizler bu kurumlarda çalışma barışının sağlanması ve insanlara insanca yaşayabileceği ortamın sağlanmasından yanayız.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.