DOLAR 32,5996 0.35%
EURO 34,8177 0.17%
ALTIN 2.511,191,08
BITCOIN 20928411,94%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da bisiklet yarışı düzenlenecek

Gazipaşa’da bisiklet yarışı düzenlenecek

ABONE OL
10:42 - 3 Mart 2022 10:42
Gazipaşa’da bisiklet yarışı düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, 286 sporcunun katılımıyla 5 Mart’ta başlayacak. Nefes kesecek yarışta Gazipaşa’nın tanıtımı da yapılmış olacak. Gazipaşa’da gerçekleştirilecek olan Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, kadınlar ve erkekler kategorilerinde olmak üzere toplamda 286 sporcunun katılımıyla 5 Mart’ta gerçekleştirilecek. Dünya Bisiklet Birliği (UCI), Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, UEC Avrupa Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Gazipaşa Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı takviminde bulunan Uluslararası Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, 5 Mart Cumartesi günü Gazipaşa’da yapılacak. 1.2 kategorisinde düzenlenecek olan yol bisikletinde kadınlarda toplam 12 ülkeden 18 takım ve 110 sporcu, erkeklerde ise 20 ülkeden 32 takım ve 176 sporcu yarışacak. Kadın sporcuların yarışı saat 10.00’da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı önünden başlayıp 12.30’da Kahyalar Mahallesi’nde sona erecek. Erkeklerin yarışı saat 15.00’de yine Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp 18.00’de Kahyalar Mahallesi’nde sona erecek. Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları’nda, Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’ndan start alacak olan Kadın sporcular, Deniz Kızı Kavşağı’ndan U dönüşü yaparak Kırahmetler Mahallesi güzergahından dönüş gerçekleştirip yeni ve eski Alanya-Gazipaşa yolundaki zorlu parkuru Kahyalar Mahallesi’nde sonlandıracak. Erkek yarışmacılar ise, yine saat 15.00’de Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda yarışa başlayıp, aynı güzergahı kullanarak eski ve yeni Alanya yolunda 3 tur atacak. Yarışlar saat 18.00’de Kahyalar Mahallesi’nde son bulacak.

BAŞKAN YILMAZ, TÜM HALKI DAVET ETTİ

Bisiklet yarışları hakkında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, UCI Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, UEC Avrupa Bisiklet Birliği, Gazipaşa Kaymakamlığı’na ve emeği geçen kurumlarımıza ve kişilere teşekkür ederim. İlçemizi dünyaya tanıtmak için bu tür uluslararası organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Bisiklet yarışlarını izlemeye tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı.

SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARI

Gazipaşa’nın en iyi şekilde tanıtımının yapılması ve herhangi bir kazanın meydana gelmemesi için sürücülere uyarılarda bulunan Başkan Yılmaz “Gün boyu bisiklet yarışları olacağından, ilçemizin en iyi şekilde tanıtımı ve herhangi bir kaza olmaması için vatandaşlarımızın araçlarıyla yarışın olduğu yollara çıkmamaları, hayvan sürüleri olan vatandaşların sürülerini bu yollara götürmemeleri gerekli. Ayrıca, tüm karayolu kullanıcılarının yarışlar süresince, tali yollardan yarışların yapılacağı güzergâhtaki yola çıkmamalarını, trafik güvenliği açısından yarış güzergâhının boş bırakılarak alternatif yolların kullanılmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.