DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048277-2,24%
Antalya
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da eğitimciden güreş sitemi

Gazipaşa’da eğitimciden güreş sitemi

ABONE OL
11:49 - 18 Nisan 2023 11:49
Gazipaşa’da eğitimciden güreş sitemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Bu yıl 23 Nisan’da Gazipaşa’da yapılacak güreşlerin başkaları tarafından organize edilmesine sosyal medya hesabında sitem eden Gazipaşa İstiklal Şehit Süleyman Gür İlk ve Ortaokul Müdürü Mustafa Gazioğlu, “Bana bu konuda bir teklif gelmedi. Gelseydi bu işleri yıllarca yapmış, Türkiye’nin birçok yerindeki güreşlere katılmış, camiayı çok iyi tanıyan biri olarak hiç bir karşılık beklemeden yine yapardım. Ama nedense yetkililerden bu yönde bir talep gelmedi” diyerek Gazipaşa Belediyesi’ne sitemde bulundu.

Müdür Mustafa Gazioğlu’nun sosyal medyada hesabında yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Bazen çok mütevazı olmamak lazım. Sonra gerçek sanıyorlar. 7 yıl aralıksız Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’ni, Gazipaşalı hayırsever ve güreşseverlerin desteği ile neredeyse tek başıma organize ettim. Gazipaşa’da güreşi yeniden popüler bir spor haline getirdim. Biz Türk güreşinin atası, bizim yörede tarihi bir geçmişi olan karakucak güreşini benimsedik. Tabi bu güreşlere Türkiye’nin yağlı güreşte marka olmuş bütün pehlivanlarını getirip güreştirdik. Burada karakucak güreşçileri, yağlı güreş pehlivanları, şalvar ve aba güreşinde dünya dereceleri olan en iyi güreşçileri davet ederek hepsi köprüsüz Karakucak güreşi yaptılar. Çok çekişmeli maçlar oldu, çok sürpriz sonuçlar gördük. Bunlar da güreşlerin seyir zevkini arttırdı.

Ancak gerek pandeminin araya girmesi, gerekse ekonomik zorluklardan dolayı iki yıldır güreşlere ara vermek zorunda kalmıştık. Sağ olsun, Gazipaşa Belediyesi bu sene Gazipaşalılara güreş izletmeye karar vermiş. Geçen yıl, Güreş Ağası Mustafa Akçocuk ile birlikte Gazipaşa Belediyesi yetkilileri ile son görüşmemizde, güreşlerin bu sene için 23 Nisan tarihinde Koru’da yapılan paraşüt indirme alanında yapılması konusunda karara varmış, bunu da sosyal medya hesabımdan paylaşmıştım.

Sağ olsun başkan ve ekibi sözünü tuttu. Güreşler 23 Nisan’da söz konusu alanda yapılacak. Ancak yağlı güreş olarak yapılacak. Bir başka husus, bu güreşleri Asat Güreş Koordinatörü ve Elmalı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın koordine edecek. Aklınıza ‘Hocam sen niye organize etmiyorsun?’ gibi bir şey gelmesin. Bana bu konuda bir teklif gelmedi. Gelse idi bu işleri yıllarca yapmış, Türkiye’nin birçok yerindeki güreşlere katılmış, camiayı çok iyi tanıyan biri olarak hiç bir karşılık beklemeden yine yapardım. Ama nedense yetkililerden bu yönde bir talep gelmedi.

Canları sağ olsun. Umarım sorunsuz bir organizasyon ve güzel güreşler olur. Organizasyonu yapanlara kolaylıklar dilerim. Katılacak olan sporculara başarılar diliyorum. 23 Nisan’da ben de orada olacağım.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.