DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045602-2,46%
Antalya
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da tepkilere neden olan okul kantini CİMER’e şikayet edildi

Gazipaşa’da tepkilere neden olan okul kantini CİMER’e şikayet edildi

ABONE OL
10:54 - 3 Mart 2023 10:54
Gazipaşa’da tepkilere neden olan okul kantini CİMER’e şikayet edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA/ GAZİPAŞA 

Geçtiğimiz günlerde ‘Gazipaşa’da yasak ürünler satan okul kantinine tepki çığ gibi’ şeklinde yayınlanan haberimizin ardından hala yasak ürün satmaya devam eden Aklalan İlk-Orta Okulu kantin işletmesi dün de Cimer’e Şikayet edildi.
Daha önce okul kantininde yasak ürün satıldığı gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunan vatandaşların, iddialara göre Milli Eğitim Müdürlüğü söz konusu kantinde gerekli denetimleri yapmayınca; dün de Kantin işletmecisi hakkında Cimer’e şikayette bulundukları öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazipaşa’da satışı yasak olan ürünlerin bazı okul kantinlerinde satıldığını belirten vatandaşlar, bu ürünleri satan kantin işletmecilerine tepki gösterdi.
Gazipaşa’da Akalan İlk-Orta Okulu’nun kantininde satışı yasak olan ve insan sağlığı açısında zararlı olan noodle ve haribo satışı yapılması bazı öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Bu konuda şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Biz daha önce okulun kantin işletmecisini konusunda uyardık ama o yasak olmasına rağmen ürünleri satmaya devam etti. Daha sonra biz durumun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumlara bildirdik onlara da ilettik onlar da ilgilenmedi” diyerek çocuklara yasak olan ürünleri satan kantin işletmecisine tepki gösteren vatandaşlar, bu konuda yetkilileri göreve davet ettiler.

ŞEKER VE KALP HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Noodle tüketenlerde metabolik sendroma yakalananların enerji kontrolünü sağlayamadığını ve kişide yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlar baş gösterdiğini belirten uzmanlar, bu sorunların ise şeker hastalığı ve kalp hastalıklarını tetiklediğini belirtiyor. Uzmanlar sadece noodle değil haribo adlı ürününde insan sağlığı açısından zararlı olduğunu ve tüketilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.