DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046093-2,61%
Antalya
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’daki idari soruşturma izni Danıştay tarafından kaldırıldı

Gazipaşa’daki idari soruşturma izni Danıştay tarafından kaldırıldı

ABONE OL
11:26 - 25 Şubat 2023 11:26
Gazipaşa’daki idari soruşturma izni Danıştay tarafından kaldırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA/ GAZİPAŞA

Gazipaşa’da imar usulsüzlüğü yapıldığı ve usulsüz yapı ruhsatı verildiği iddiası ile haklarında soruşturma izni verilen mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, eski belediye başkanları Cemburak Özgenç ve Eski Adil Çelik’inde aralarında bulunduğu 12 kişi Danıştay 1 Daire tarafından haklarında açılan idari soruşturmanın kaldırılması karar verdi.

GAZİPAŞA’DAKİ SORUNLU BİNA YIKILIYOR

Gazipaşa’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve Eski belediye başkanı Adil Çelik hakkında imar usulsüzlüğü yapıldığı ve usulsüz yapı ruhsatı verildiği iddiası ile haklarında soruşturma izni verilmesine neden olan o sorunlu bina yıkılıyor.
Gazipaşa Belediyesi’nde 2010-2021 yılları arasını kapsayan dönemde imar usulsüzlüğü yapıldığı ve usulsüz yapı ruhsatı verildiği iddiası ile aralarında geçmiş dönem belediye başkanları Cemburak Özgenç ve Adil Çelik ile mevcut belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında İçişleri bakanlığı tarafından yaklaşık 7 ay önce soruşturma izni verilmişti. İstiklal Mahallesi’nde N.U.’ya ait taşınmaza, 2010 yılında eski belediye başkanı Cemburak Özgenç döneminde 18. Madde uygulaması yapıldı. Uygulama sonrasında parsel üzerinde bulunan N.U.’ya ait taşınmazın bir kısmı, S.K.’ye ait parsele dahil edildi. Daha sonra uygulamaya dava açıldı ve açılan dava Antalya 2’nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu olayın ardından ‘Eski belediye başkanı Cemburak Özgenç, Eski belediye başkanı Dr. Adil Çelik ve mevcut belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz hakkında Soruşturma izni verilmesine neden olan o sorunlu binanın yıkılmasına karar verildi’ şeklinde yayınlanan haberin ardından Gazipaşa Belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz, eski  Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Eski belediye başkanı Adil Çelik’inde aralarında bulunduğu 12 kişi itiraz dilekçesi vermişti. Dosyayı önceleyen Yargıtay 1 Daire dosyada adı geçen 12 kişi hakkında idari soruşturmanın kaldırılmasına hükmettiği öğrenildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.