DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049595-1,83%
Antalya
24°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’daki proje yıllardır hizmete açılmayı bekliyor

Gazipaşa’daki proje yıllardır hizmete açılmayı bekliyor

ABONE OL
10:59 - 18 Mart 2023 10:59
Gazipaşa’daki proje yıllardır hizmete açılmayı bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA/ GAZİPAŞA

 
Gazipaşa’da yıllardır yapılması planlanan kapalı pazar yeri proje yaklaşık 10 yıldır hizmete açılmayı bekliyor. Dönemin Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, tarafından 10 bin metrekarelik alana inşa edilecek pazar yeri, ve düğün salonu yer alacağı modern proje aradan yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hala hizmete açılamadı.

İŞTE ÖZGENÇ’İN KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ

Proje hakkında bilgi veren Dönemin belediye başkanı Cem Burak Özgenç, Şunları söylemişti.
Fuar alanında kurulan Cuma Pazarı’nın trafik yoğunluğunun yanı sıra şehir merkezinde görüntü ve çevre kirliliğine yol açtığını belirterek, burayı Yenimahalle İnönü Caddesi, Kaşlar Caddesi, Rıza Büyükakça Caddesi ve Kır Kahvesi arasında kalan bölgeye inşa edecekleri kapalı alana taşımak istediklerini belirtti. Düzenlediği köy ve mahalle toplantılarında da seçmenlerle paylaştığı kapalı pazar yeri projesinin, ilçeye yeni bir dinamizm getireceğini belirten Özgenç, “Denizkızı Kavşağı’ndan içeri girdiğimiz zaman; adliye, bankalar, manavlar çarşısı ve ticari hareket tamamen Mehmet Oğuz Bulvarı üzerinde yoğunlaşmış durumda. Yani Denizkızı Kavşağı’ndan, Şehit Süleyman Gür Anıtı’na doğru hareket eden cadde üzerinde inanılmaz trafik yoğunluğu var ve bununla birlikte otopark sorunu ortaya çıkıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için önemli ve radikal bir karar aldık. Bu çerçevede; Cuma Pazarı’mızın olduğu yeri, Denizkızı Kavşağı’na yaklaşık 300 metre uzaklıktaki, İtfaiye Kavşağı’ndan içeriye girdiğimiz zaman, Ali Rıza Büyükakça Caddesi’ne taşıyacağız. Atatürk Parkı’nın, Kır Kahvesi’nin arkasında, Küdeoğlu Halı Saha ile müftülük arasında, mevcut Cuma Pazarı’nın 3 katı büyüklüğündeki 10 bin metrekarelik bir alana yeni bir kapalı pazar yeri inşa edeceğiz. Buranın imar planında yaklaşık 400 araçlık bir otoparkımız olacak. Yeni pazar yeri, eskinin 2 kat yüksekliğinde olacak. İlk katı 6 metre yüksekliğinde olacak bu pazar yeri, aynı zamanda fuar merkezi de olacak. Burası için modern bir tasarım ortaya konuldu. Buranın üst katında da yine en az 3 bin kişilik düğün salonu ve 750 ila 1000 kişilik konferans yer alacak. Önemli günlerde ve toplantılarda böyle bir konferans salonuna ihtiyacımız oluyor. Çok amaçlı ve çok kullanışlı yapılacak Pazar yerinde aynı zamanda yoğun sıcaklarda vatandaşlarımızın etkilenmemesi için klima sistemi de olacak” dedi.

YENİ KENT MEYDANI

Mevcut cuma ve pazartesi pazarlarının kurulduğu fuar alanını da boşaltarak, bir kent meydanı haline getireceklerini belirten Özgenç, “Buranın altında da bir otopark yaparak, üstünde de kent meydanı oluşturacağız. Belki buraya şöyle fonksiyonlar verebiliriz; Balıkçı dükkanları olabilir, karşısında balıkhaneler olan bir sokak yaratabiliriz. Ama genelde meydan kültürünün hakim olduğu, insanların dolaştığı modern bir alan ortaya koyacağız. Mevcut manavlar çarşısını da baştan aşağıya, zeminiyle birlikte, çatısıyla, tabelalarıyla tamamen standart hale getirip, ara sokaklarını düzenleyerek pırıl pırıl bir hale getireceğiz. Manavlar çarşısında, manavların dışarıya koyduğu sandıklar ve tezgahlar, artık üzerine çatı izni de vereceğimiz için burada kent merkezinde ciddi bir dönüşüme imza atacağız. Bunu önümüzdeki süreçte Gazipaşa’ya kazandıracağız. Radikal bir karar ama Gazipaşa halkının geleceği için alınmış bir karar. Bu seçime yönelik alınmış bir karar değil, gelecek kuşaklara ve gelecek nesillere, onların rahatlaması için alınmış bir karar. Burada Ilıca Parkı ve Atatürk Parkı sunduğumuz gibi, yeni bir kent alanı yaratacağız. Gazipaşalının ortak kullanacağı bu alanı, altındaki 800 araçlık otoparkı ile Gazipaşa’ya kazandırmış olacağız. Bu proje, Gazipaşa’ya nefes aldıracak. Gazipaşa Kavşağı’ndan içeriye girildiğinde oluşacak trafik yoğunluğunu alıp, kentin başka bir noktasına kaydıracağız. Bununla birlikte kent içerisinde ciddi bir rahatlama olacak. Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz ve yapacağız. Özellikle esnafımız için otoparklarda kartlı sistemleri oluşturacağız, esnaf gidip bu otoparklara araçlarını park edecekler. Bankalar caddesi üzerine hiçbir sabit esnaf aracını park etmeyecek. Buraya işi için genler 5-10 dakikalık kısa süreli park edebilecek. Sürekli parka kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tüm esnaf arkadaşlarımızın araç plakaları alınacak, sabit bir aylık ücret karşılığında, gelip burada park etmelerini sağlayacağız. Bu şekilde esnafında aklı aracında kalmayacak. Esnafa alışverişe gelecek olan müşteri de, alış-veriş yapmak için kendisine rahatlıkla park edebilecek bir yer bulmuş olacak. Bu şehrimize bir dinamizm getirecek” demişti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.