DOLAR 32,4518 -0.12%
EURO 34,7558 -0.67%
ALTIN 2.437,980,09
BITCOIN 2069067-1,26%
Antalya
24°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘İktidar kendi kabahatini vatandaşa yüklüyor’

‘İktidar kendi kabahatini vatandaşa yüklüyor’

ABONE OL
18:26 - 30 Eylül 2021 18:26
‘İktidar kendi kabahatini vatandaşa yüklüyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

SP İlçe Başkanı Sarıca, ülkede artan fiyatlar ve faizlere dikkat çekerek, “İktidar kendi kabahatini vatandaşa yüklüyor” dedi.

Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Sarıca toplantıda, esnafların sıkıntılarından, öğrencilerin barınma sorununa ve zincir marketlerin küçük esnafları olumsuz yönde etkilediğini belirterek iktidarın sürekli vatandaşı suçlamasının çözüm olmayacağını ifade etti.

Sarıca, “Alanya’da 120 binin üzerinde icra dosyası olmakla birlikte çoğunun da problemli dosyalar olması icra dairesinden ev satışlarının artmasına vesile olmuştur. Kamu bankaları, Belediyeler, SGK ve kooperatifler iki senedir kimseyi takibe almadı ve ödemeleri erteledi ama özel bankalar öteleme ve indirim konusunda yanaşmadıkları gibi faizli ödemelerine devam ettiler ve ipotekli malları satışa çıkardılar. Faizin bir toplumu ne hale getirdiğini üzülerek görmekteyiz” dedi.

Sarıca, iktidarın vatandaşın sorunlarını sürekli vatandaşlara yüklemesinin bir çözüm olmayacağını belirterek, “Kabahati başka birilerinde arayan hükümetin kendi kabahatlerini görmesi mümkün değildir. Kendi kabahatini görmeyen bir hükümetin de vatandaşın derdine çözüm bulması mümkün değildir. iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Marketler suçlu, yurt problemi yaşanıyor barınamıyoruz diye bağıran gençler suçlu , ev kiraları artıyor ev sahipleri ve emlakçılar suçlu dahası Ama ne hikmetse iktidar hiçbir kabahati kendisinde bulmuyor. Herkesi de hainlikle itham etmekten geri durmuyor ondan imtina etmiyor. Muhterem arkadaşlar herkes bilecek ki sopa ile tehdit ile göz altına almakla, kurumları kapatmakla bu işler çözülmez” dedi.

Sarıca, “İktidarın artık bu tutum ve davranışlarından vazgeçmesi gerekir. 2010 yılında sokak aralarında bakkal olmaz devri bitmiştir diyerek küçük esnafa mahalleyi dar eden sayın Erdoğan şimdi de 5 zincir market piyasayı altüst ediyor sözleriyle fiyatların artışını enflasyonun sorumluluğunu bunların üzerine yüklemiş bulunuyor” dedi.

Sarıca, “Zincir marketler bütçelerini katlarken olan küçük esnafımıza oluyor olan gariban vatandaşımıza asgari ücretle geçinmeye çalışan insanımıza oluyor. Alanya bakkallar odası ve esnaf odası seslerini yukarıya gür bir şekilde ulaştıramadılar. Maalesef artan fiyatlar üzerine marketlerin üzerine gidip cezalar keserek bu işler düzeltilemez. Bu kafa ile bu problemleri çözemezsiniz her gün daha da büyümesine sebep olursunuz, üretime yönelik olmayan bütün yatırımları durdurmalısınız” dedi.

Sarıca, “Saadet partisi olarak işsizliğin ve israfın arttığı bir dönemde üretime yönelik olmayan bütün yatırımların durdurulması gerektiğini söylüyoruz. Konaklıya temeli atılan Kapalı Spor Salonu projesine bakanlık 3 Milyon TL harcama yapacak. İsrafı durdurmalısınız ,rüşveti engellemelisiniz ,itibardan tasarruf olmaz sözünü terk etmelisiniz” sözlerine yer verdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.