DOLAR 32,5378 -0.02%
EURO 34,9763 0.37%
ALTIN 2.431,200,34
BITCOIN 2071912-3,22%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İŞTE DEMİRCİ’NİN MECLİS GÜNDEMİ

İŞTE DEMİRCİ’NİN MECLİS GÜNDEMİ

ABONE OL
11:30 - 2 Eylül 2020 11:30
İŞTE DEMİRCİ’NİN MECLİS GÜNDEMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclisi Eylül Ayı Oturumu dün Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi. Mecliste birçok konuyu gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Erkan Demirci şu konulara değindi:

 

“KURALLARA DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ”

“Aylardır buradan Corona virüs salgını, maske, mesafe hijyen vs. sürekli kamuoyunu uyarmaya çalıştık. Ama görüyoruz ki, iyiye giden bir şey yok. İlçemizde hasta sayısı sürekli artıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanımız Sn. Adem Murat Yücel’le birlikte meclis üyelerimiz Didem Dim Özaltın, Fevzi Alaaddinoğlu, meclis üyemiz ve başkan yardımcımız Tunahan Kasapoğlu, Tamer Telli, Esap Yılmaz ve belediye çalışanımız Süleyman Şen’in Covid-19 testlerinin pozitif olduğu açıklandı. Öncelikle tüm hastalara ve çalışma arkadaşlarımıza grubum adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Hastalığın pik yaptığı dönemde çevremizde hiç kimsede Covid-19 vakasına rastlanmazken son dönemde çemberin iyice daraldığını ve en yakınımızdakilere kadar yayıldığını üzülerek görüyoruz. Bir musibet bin nasihatten iyidir atasözümüzün kulağımıza küpe olması temennisiyle hem kendi sağlımız, hem yakınlarımızın sağlığı, hem de toplum sağlığı açısından halkımızın bundan sonra temizlik, maske ve mesafe konularına maksimum seviyede uyması gerektiğini bir kez daha buradan hatırlatmak istiyorum. Bu kadar kötü haberin içerisinde bir de iyi haberimiz var. Meclis üyemiz Sn. Emine Çalış’ın geçtiğimiz ay bir bebek dünyaya getirdiğini öğrendik. Grubum adına anneye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bebeğin de ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu büyümesini diliyorum.

 

“AYSULTAN’DA ÖNCELİK YEREL YÖNETİME VERİLMELİYDİ”

Burada geçtiğimiz ay kamuoyunu meşgul eden bir konuya da değinmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Sayın Menderes Türel döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 3 yıllığına kiralandıktan sonra yaklaşık 2 milyon TL maliyetle hizmete açılan Aytap’daki plaj, Antalya büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden kiralanmak istenmiş ancak herhangi bir bilgilendirme yapılmadan bakanlık kararıyla MUÇEV isimli vakfa ait bir şirkete 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Mecliste temsil edilen tüm partilerin yerinden yönetim ilkesine itiraz etmeyeceğini düşünen birisi olarak, bu tip kiralamalarda önceliğin yerel belediyeler olması gerektiğini, yerel belediyeler talepte bulunmazsa diğer yollara başvurulması gerektiğini düşünüyoruz. Umarım bakanlık bu kararını yeniden gözden geçirir.

“HATALARIMIZI GÖRÜP DERS ÇIKARMALIYIZ”

Geçtiğimiz ay içerisinde yine pek çok üzücü olay yaşadık. Giresun İlimizin ilçelerinde yaşanan sel faciası sadece Allah’tan gelen bir afet olarak değerlendirilemeyecek kadar ders alınması gereken bir olay. Hatalarımızı görüp, bir an önce çözüm üretmemiz gerekiyor. Benzer durumların ilçemizde de yaşanmaması için dere yataklarının üzerinin kapatılmaması, dere yataklarına sera, ev, depo vb. yapıların yapılmaması için belediyemize düşen görevler olduğunu da unutmamalıyız. Bu vesileyle Giresun’da yaşanan faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralananlara ve maddi hasar görenlere de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI

19 Eylül tarihinde şehitler ve gaziler haftasında bu ülke için canlarını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi anacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

 

“BAKANLIKTAN SÜRE İSTENMELİ”

Buradan Alanya Keykubad Plajında yapılmak istenen kum tutucu mahmuz yapısıyla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Bilindiği üzere konu önce meclis gündemine alındı, sonra geri çekildi. Meclis gündemini Meclis Çalışma Yönetmeliği gereği belediye başkanı belirler. Buna diyecek bir şeyimiz yok. Ancak bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kum tutucu mahmuz yapılarına ilişkin Alanya Belediyesi’nce hazırlanan imar planının onayı öncesinde belediye meclisinin görüşünü istiyor. Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğ’in ilgili maddesinde bu tip görüşlerin yanıtlanması için 45 günlük süre veriliyor. Sürenin yetersiz gelirse ve belediye talepte bulunursa uzatılabileceği belirtiliyor. Süresi içerisinde görüş verilmezse kurum görüşünün olumlu olarak kabul edileceği yazıyor. Bu kapsamda Alanya Belediyesi’nin görüş veremez duruma düşmemesi adına ya bakanlıktan ek süre istenmesini ya da konunun belediye meclisi gündemine alınarak karar bağlanmasını talep ediyoruz. Ve buradan ifade etmek isterim ki Alanya Belediye meclisi bu konuyla ilgili karar alsın ya da almasın, biz CHP parti grubu olarak ortak görüşümüzü yazılı olarak bakanlığa ileteceğiz.

 

“PAYALLAR MAHALLESİ PARK İSTİYOR”

Geçtiğimiz ay bana ulaşan bir talebi de buradan belediyemizin ilgili birimine iletmek istiyorum. Payallar’ın kuzey kısmında, eski belde merkezinde imar uygulaması tamamlanmış ve belediye kullanımına geçmiş olan bir noktada park yapılması yönünde bir talep bana ulaştı. Bu taleple ilgili ihtiyaç analizinin yapılmasını ve uygun bulunması durumunda halkımızın kullanabileceği bir park yapılmasını talep ediyoruz.

 

“DOĞAL GAZ İLE İLGİLİ KİMSE BİZDEN ELEŞTİRİ BEKLEMESİN”

Karadeniz’de bulunduğu açıklanan doğalgazla ilgili olarak kimse bizden eleştiri beklemesin. Bulunan doğalgazın bir an önce ekonomiye kazandırılması ve elde edilecek kaynağın millet için kullanılması bizi ancak mutlu eder. Bu açıdan ülkemiz adına hayırlı olmasını

diliyorum.

 

“DOĞRU POLİTİKALARLA HAKLILIĞIMIZI ANLATABİLMELİYİZ”

1 Eylül ülkemizde, 21 Eylül ise dünyada barış günü olarak kabul edilmektedir. Bu anlamlı günde maalesef doğu Akdeniz’de Mısır, Yunanistan ve Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumla ülkemiz arasında gerginlikler yaşanmaktadır. Şüphesiz ki, Türkiye’nin kendi kıta sahanlığında her türlü tasarruf yetkisi vardır ancak basiretli bir dış politikanın yürütülebilmesi ve meselelerin daha hızlı çözümlenebilmesi için uluslararası toplumu yok saymamak, doğru politikalarla haklılığımızı tüm dünyaya anlatabilmemiz gerekmektedir. Bu da Atatürk’ün “Yurta Sulh, Dünyada sulh” ilkesinden sapılmamasıyla mümkün olabilecektir. Uluslararası toplum da şunu bilmelidir ki, Türk milleti bundan 98 yıl önce emperyalist güçleri nasıl bu ülkeden kovduysa, bugün de aynısını yapabilecek güçtedir.

Her ne kadar çocuklarımızı okula gönderemesek de dün itibariyle ziller çaldı ve okullar başladı. En kısa sürede öğretmenlerimiz ve öğrencilerin okullarda buluşması temennisiyle 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm eğitim camiasını kutluyorum.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.