DOLAR 32,5271 0.11%
EURO 34,9493 -0.17%
ALTIN 2.436,730,06
BITCOIN 21104370,78%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ DANIŞTAY’A DAVA AÇTI

KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ DANIŞTAY’A DAVA AÇTI

ABONE OL
13:23 - 16 Nisan 2021 13:23
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ DANIŞTAY’A DAVA AÇTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından yürütmenin durdurulması için Danıştay’a dava açtı.

Kuruluş amaçlarını ‘Kadının insan olarak toplumda ve aile içinde hak ettiği saygın ve çağdaş yeri alabilmesi, haklarına sahip çıkabilmesi, yaslarda ve toplumda cinsiyet ayrımının kaldırılması, her alanda hak ve yetki eşitliğinin kabul edilmesi’ olarak tanımlayan Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi, İstanbul Sözleşmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin hukuken yok hükmünde olduğunu belirtti. Bugün Danıştay’a yürütmesi için dava açan dernek üyeleri Alanya Adliyesi’nde bir araya geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan dernek üyeleri, “Bir kez daha şunu belirtmek istiyoruz, İstanbul Sözleşmesi,  kadına şiddetle mücadelenin ve aile içi şiddetle mücadelenin vazgeçilmezidir. Bu hukuki gerekçelerle davamızı açtık. Beklentimiz ve hukuken olması gereken, Danıştay’ın davamızı kabul etmesidir, hukukta bunu gerektirir. Fesih kararı geri çekilene ve sözleşme uygulanıncaya dek mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar, haklarımızdan ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz. Sözleşmeden haklarımızdan yaşamlarımızdan vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.