DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.490,560,26
BITCOIN 20728290,40%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KARADAĞ’IN HEDEFİNDE O İMAM VARDI

KARADAĞ’IN HEDEFİNDE O İMAM VARDI

ABONE OL
16:34 - 2 Haziran 2021 16:34
KARADAĞ’IN HEDEFİNDE O İMAM VARDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Esnafın saat 21.00’de iş yerini kapatması kararının ilçedeki işletmeleri zora soktuğunu belirten CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, esnafın saat 24.00’e kadar açık olmasını önerdi. CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Ayasofya Camii’nde Atatürk’e hakaret eden imam hakkında hiçbir soruşturma yapılmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yönetim kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Karadağ, Ayasofya Camii’nde düzenlenen programda ‘Bu ve bunun gibi mabetler mabet olarak kalması için inşa edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde bu mabed-i şeriften ezan, namaz her şey yasak olarak müzeye çevrildi. Bunlardan daha zalim daha kafir kim olabilir” diyerek Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’a tepki gösterdi. Karadağ, “Geçtiğimiz hafta özellikle Ayasofya’da bir meczubun yapmış olduğu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hakaret kabul edilebilir bir şey değil. Atatürk’e dil uzatan ne bir din adamı ne bir devlet adamı ne de topluma hitap edebilecek bir kişi olabilir. Bu bir meczuptur. Atatürk’ümüze cumhuriyetimizi, ülkemizi, vatanımızı borçluyuz. Bu hakareti kabul etmek kabul edilebilir bir şey değil. İkinci bir hususta bu mevzunun devlet erkanının önünde gerçekleşiyor olması. Kendisine imam diyen kişinin devlet erkanının önünde bu davranışları göstermesi ise bir başka vahim olay. Bu zamana kadar bu konudan dolayı yine herhangi bir soruşturma yapılmaması da hiç kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

“BİRTAKIM YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Büyükşehir hizmet birimleri cansiperane çalıştığını vurgulayan Karadağ, birimlerin Alanya’nın rahat şekilde yaz mevsimini geçirmesi için elinden geleni yaptığını söyledi. Karadağ, “İtiraz ettiğimiz konulardan bir tanesi dere yataklarının ve büyük su kaynaklarının temizlenmesinde Devlet Su İşleri (DSİ) çok geç kaldı. Buralar bir sinek yuvası haline dönüştü. Alanya’mızı ilgilendiren konularda DSİ’yi göreve davet ediyoruz. Çünkü önümüzdeki sorunlardan bir tanesi de sinekle mücadele olacak. Sinekle mücadeleyi hem ekipmanı hem de kişi sayısını çoğaltarak mücadeleyi büyükşehir belediyemiz cansiperane yapıyor. Olumsuz durumların ortadan kaldırılması için de yine buradaki birtakım yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

“OKULLAR AÇILDI AMA BU YETERLİ DEĞİL”

Yeni kademeli normalleşme kararı ile birlikte okullarda haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilmesi kararını da değerlendiren Karadağ, bunun yeterli olmadığını belirtti. Karadağ, “Okullar açıldı ama yeterli mi derseniz gerçekten yeterli değil. Çünkü hiç olmazsa bir hafta önceden okulların açılacağı belli olsaydı veliler ve çocuklar ona göre hazırlıklı olurdu. Bu normalleşme süreci İnşallah devam edecek. Buna rağmen aşı konusunda hala bir gelişme ülkemizde yok. Mutlaka ve mutlaka insanların iki aşıyı da olması gereklidir diye düşünüyorum. Bugün İngiltere’de vefat sayısı sıfıra inmiş ama ne yazık ki 17 günlük sokağa çıkma yasağından sonra belki Türkiye’de ufak bir iyileşme oldu ama bugünlere doğru yine bir yükselme olması ürkütücü” ifadelerini kullandı.

“SAAT 24.00’E KADAR AÇIK OLUNMALI”

Kabine Toplantısı sonrasında esnafın 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği kararı hakkında da konuşan Karadağ, “Bu konuda en fazla sıkıntıya girenler özellikle restoran ve kafe sahibi işletmeciler. Saat 21.00’de iş yerlerinin kapatılması özellikle turizm bölgesi olan Alanya’da bizleri sıkıntıya sokmakta. Öneri olarak saat 24.00’e kadar açık olunmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.