DOLAR 32,4469 -0.12%
EURO 34,7627 -0.61%
ALTIN 2.440,990,21
BITCOIN 20902871,19%
Antalya
27°

AÇIK

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KAYMAKAM BEY’İN KOLUNA DEĞEN MOTOSİKLET

KAYMAKAM BEY’İN KOLUNA DEĞEN MOTOSİKLET

ABONE OL
06:51 - 9 Eylül 2020 06:51
KAYMAKAM BEY’İN KOLUNA DEĞEN MOTOSİKLET
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Dün sabah çarşı merkezinde, Alanya’da uzun yıllardır esnaflık yapan bir dostumu ziyaret edip çay eşliğinde iki lafın belini kırdık. Pandemiydi, maskeydi, düğün dernek yasağıydı, ekonomik durumlardı derken, laf döndü dolaştı Alanya’nın yönetimine geldi.

Malum, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir süre tedavisini gördüğü korona virüsü yendi, evinde dinlenmeye çekildi, gelen haberlere göre haftaya Pazartesi de, kendisi gibi korona mağduru olan başkan yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve Baki Tamer Telli ile mesaiye başlayacak.

Adem Başkan’ın ‘yeni dönem’inde nasıl bir yönetim sergileyeceği ise en merak edilen konuların başında geliyor. ‘Yeni dönem’den kasıt, Başkan Yücel’in zorlu bir tedavi sonrası yeniden hayata tutunması ve artık dünyayı bambaşka bir şekilde yorumlaması gerçeğinden hareketle dile getiriliyor.

Adem Başkan’ın artık eski Adem Başkan olmayacağı muhakkak.

Dostluk ilişkilerinde, başkanlık anlayışında büyük yönetimsel değişiklikler olmasına şahsen kesin gözüyle bakıyorum.

Lafla sözle anlatılmayacak, saatler boyu anlatılsa anlaşılamayacak bir tedavi sürecini geride bırakan, tabiri caizse ölümün eşiğinden dönen, eskilerin tabiriyle öteki tarafı görüp geri dönen Adem Başkan’ın önünde belediye başkanlığı için henüz 3,5 yıl var.

Bu 3,5 yıl boyunca, Alanya Belediye Başkanlığı’nda geride bıraktığı 6,5 yılda olmadığı kadar bambaşka bir yönetim anlayışı içerisinde olacağına şahsen adım gibi eminim.

Dün çayını içip iki lafın belini kırdığım esnaf dostumla bunları da konuştuk.

Misal, onun bu konuyla ilgili enteresan tespitleri var.

Diyor ki…

“Adem Başkan’ı yıllardır tanırım, takip ederim. Artık yepyeni, son model bir Adem Başkan karşımıza çıkacak. Covid-19 belki zorlu bir sınav oldu kendisi için ama bu süreç Adem Başkan’ın da motorunu sıfırladı. Artık Alanya için daha çok proje üretecek, çevresindeki olumsuzluklardan sıyrılıp yepyeni bir anlayışla hizmet üretecek bir Adem Başkan, şimdiden Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun.”

Bekleyip göreceğiz.

Bakalım zaman, esnaf dostumuzu haklı çıkaracak mı?

Gelelim günün asıl mevzusuna…

Korona illeti yüzünden şehirde yerli ve yabancı turist olmadığı için, yerli vatandaşa hitap eden mal da satmadığı için gün boyu yatan, eşine dostuna çay ısmarlamakla vakit geçiren esnaf dostum, ortaya ilginç bir iddia attı.

Dedi ki…

“Senin de dikkatini çekti mi bilmiyorum ama son birkaç gündür şehrin işlek bölgelerinde trafik polisleri, özellikle motosikletlere yönelik denetimlerini arttırdı. Artık ruhsatsız, plakasız, ehliyetsiz, egzozu patlak motosikletlere ve sürücülerine taviz verilmiyor, hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmadan yasa hangi cezayı uygun görüyorsa yazılıyor.”

Sözünü kesmeden dinledim, çayımdan bir yudum daha alıp tam lafa girecektim ki, muzip bir gülümsemeyle, “Sen gazetecisin. Peki, son günlerde denetimlerin bu kadar artmasının sebebini biliyor musun?” dedi.

Gözlerinde, “Bilmiyorsun, duyunca şok olacaksın” ifadesini görünce, “Rutin uygulamadır ama gözündeki ışıltıdan çok önemli bir sebebi olduğu yönünde güçlü sezgiler içerisine giriyorum” dedim.

“Evet” dedi ve şöyle devam etti:

“Geçenlerde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer Hükümet Caddesi’nde yürürken arkadan hızla gelen bir motosiklet sürücüsü Kaymakam Bey’in koluna çarpmış ve bileğini bir iki santim çizmiş. Buna öfkelenen Kaymakam Bey de Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verip motosikletlere savaş açmış. Bu denetimlerin olması için bir motosikletin illa Kaymakam Bey’in koluna çarpması mı gerekirdi. Keşke önceden denetim yapılsaydı.”

Yıllardır bu tür şehir efsanelerine alışık olduğum için güldüm, yine de yüzde 1 doğruluk payı olabileceği ihtimali üzerine yorum yapmadım, müsaade isteyip dostumun işyerinden ayrıldım.

Gün içerisinde yaptığım küçük çaplı araştırma neticesinde; denetimlerin Kaymakam Bey’in koluna motosiklet çarpması  sonrası başlamadığını öğrendim, bu bir.

Denetimlerin, yıl boyunca zaten değişik boyutlarda yapıldığını, ancak son dönemde İçişleri Bakanlığı talimatıyla yoğunlaştığını öğrendim, bu da iki.

Ama; halkla iç içe bir yönetim anlayışı olduğunu ilk günden itibaren gösteren Alanya Kaymakamı Sayın Fatih Ürkmezer’e de bu mecradan naçizane bir önerim, daha doğrusu şehir ahalisi adına bir talebim olacak.

Sayın Mülki Amirim.

Vatandaştır, şehir efsanesini sever.

Hele şu işin gücün seyreldiği günlerde bu tür efsanelerin peşinden gitmeye meyillidir.

Fakat ilçede Devlet Baba’nın en yüksek temsilcisi olarak, Alanya Emniyet Müdürlüğü’nün canla başla, eldeki imkanlarla en iyi şekilde yapma gayretinde olduğunu gözlemlediğimiz denetimlerin daha fazla artırılmasını sağlamalı, özellikle Formula 1 pistine dönüştürülen çevreyolu üzeri Hacıbaba Caddesi / Ticaret Lisesi ile Telekom kavşaklarına akşam saat 21.00 ile sabah 08.00 arası en az üç devriye veya sabit polis aracı görevlendirmelisiniz.

Aksi takdirde…

‘Aralarında benim de bulunduğum’, kulağının ırzına geçilen, kendileri ve özellikle sabi sübyan evlatları gecenin bir yarısı patlak egzoz veya desibeli yükseltilmiş teyplerle feryat figan uyandırılan çok sayıda vatandaş, annelerinin onları umuma açık evlerde dünyaya getirdiğine inandığımız egzozu patlak motosiklet ve otomobil görünümlü yüksek desibelli teyp sahibi sürücülerin damarlarında dolaşan kırmızı sıvının dış dünya ile teması halinde nasıl bir fiziksel ve kimyasal reaksiyon gösterdiği konusunda bilimsel bir deneye imza atacaklar, arz ederim.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.