DOLAR 32,4533 -0.11%
EURO 34,7586 -0.64%
ALTIN 2.434,75-0,05
BITCOIN 2062557-2,02%
Antalya
24°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KAYMAKAM ÜRKMEZER VE BAŞKAN YÜCEL UYARDI

KAYMAKAM ÜRKMEZER VE BAŞKAN YÜCEL UYARDI

ABONE OL
15:38 - 30 Mart 2021 15:38
KAYMAKAM ÜRKMEZER VE BAŞKAN YÜCEL UYARDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve yeni normalleşme son gelişmeler ile takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabinenin ana gündem maddesi artan vaka sayıları oldu. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kırmızı renkli illerde cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı. Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki Alanya’da da Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Alanya’daki vatandaşa uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İnanın hiç istemediğimiz bir durum. Şu anda sağlıkla ilgili tedbirlerin alınması konusu ile ilgili başta kaymakamımız, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler olarak var gücümüzle mücadele ediyoruz. Ama maalesef son zamanlardaki gerek bölgemizdeki gerek ülkemizdeki kırmızı kategoriye geçme bizi son derece üzüyor ve endişelendiriyor. İnanıyorum ki en kısa zamanda sağlıklı günlere kavuşacağız ama yine de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak vebal almamak adına kendimiz de dikkat ederek, çevremizi de yönlendirerek son kabine toplantısındaki değişikliklerden sonra daha dikkatli olacağımızı düşünüyorum.  Ekonomiyi her zaman kazanabiliriz ama sağlığı bir kez daha geri döndüremeyiz. Bunun için önce sağlık diyoruz” dedi.

Hep aynı konunun konuşulduğunu ancak sürekli başkasının eleştirildiğini belirten Kaymakam Ürkmezer de, “Kurallara uymak da kendimizi ilgilendiriyor. Trafikte de pandemide de aynı şey geçerli. Şimdi çarşı çok kalabalık diyoruz. Kendimiz de çarşıdayız. Restoranlarla ilgili şikayet ediyoruz. Kendimiz de aynı restoranlara gittiğimizde benzer taleplerde bulunuyoruz ya da kendimiz olarak uymuyoruz. Aslında her şey kurallara uymaktan geçiyor. Lütfen nasıl trafikte kurallara uymalarını istiyorsak pandemide de kurallara uymalarını istiyoruz. Başkan Yücel’in dediği gibi her şey geri gelir ama sağlık en önemli şey. Vatandaşlarımız önce kendi can güvenlikleri, sağlıkları için sonra etraflarındaki sevdiklerinin can güvenliği için kurallara uysunlar. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uysunlar. Nasıl ki zamanında iyi durumdaysak tekrar iyi durumda olmak bizim elimizde” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.