DOLAR 32,3928 0.18%
EURO 35,2226 0.01%
ALTIN 2.320,880,09
BITCOIN 22954022,85%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KIRBIYIK’A BAKANLIK ŞOKU

KIRBIYIK’A BAKANLIK ŞOKU

ABONE OL
14:32 - 12 Haziran 2020 14:32
KIRBIYIK’A BAKANLIK ŞOKU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan, taklit ya da tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen aralarında gazlı ve alkollü içecekler, et ve süt ürünleri, baharat ile bitkisel yağların da olduğu 69 firmaya ait 136 parti ürünü açıklandı. Açıklanan firmalar içerisinde Şahin Harun Kırbıyık’ın firması Kırbıyık A.Ş. de yer aldı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ya da tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen aralarında gazlı ve alkollü içecekler, et ve süt ürünleri, baharat ile bitkisel yağların da olduğu 69 firmaya ait 136 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Yiyecek içecek sektöründe yerli sermayenin önemli firmalarından olan Kırbıyık A.Ş. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı hileli, sahte ve tağşiş ürün firmaları arasında yer aldı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü ifade edildi. Duyuruda, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 69 firmaya ait 136 parti ürünün listesi verildi.

“O ÜRÜNLER PİYASADAN TOPLANDI”

Öte yandan Şahin Harun Kırbıyık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddialara ilişkin şunları söyledi: “Tarım Bakanlığımızın yayınladığı geçmiş tarihlerle ilgili yazısına istinaden bu paylaşımı yapmak zorunda kaldım. O tarihli ürünler bakanlığımızın emrettiği gibi piyasadan toplanıp imha edilmiştir. O tarihli ürünlerimiz varsa imha edilmek üzere bayimize teslim etmenizi rica ederim. 2020 ürünlerimiz tamamen kanunun emrettiği gibi olup, hiçbir sorun yoktur.”

İŞTE KIRBIYIK’IN TAĞŞİŞ LİSTESİ

Bakanlığın yayınladığı listede Kırbıyık’ın adı ‘Tağşiş’ listesinde yer aldı. Firmanın şaraplarda üzüm alkolü kullanmadığı, bazı ürünlerine ise dışarıdan etil alkol ilavesi yaptığı anlaşıldı. İşte bakanlık tarafından yayınlanan o liste;

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.