DOLAR 32,4892 -0.06%
EURO 34,9061 -0.29%
ALTIN 2.446,250,43
BITCOIN 20886880,32%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KODU OLMAYAN VATANDAŞ MASKEYİ NASIL ALACAK?

KODU OLMAYAN VATANDAŞ MASKEYİ NASIL ALACAK?

ABONE OL
11:04 - 28 Nisan 2020 11:04
KODU OLMAYAN VATANDAŞ MASKEYİ NASIL ALACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da ücretsiz maske dağıtımı sürüyor. 1 hafta içerisinde 60 bin maskenin geldiği ilçede, hafta sonuna kadar yeni sevkiyat yapılacağı öğrenildi.  Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ücretsiz maske uygulaması geçtiğimiz günlerde Alanya’da da devreye girdi. Vatandaşların telefonlarına SMS’le gelen kodlar sonrasında eczanelere giderek temin ettiği maskelerde dağıtım halen sürüyor. Alanya’da kodlarını alan vatandaşlar kadar almayan vatandaş da mevcut. Bu durumda vatandaşlar eczanelerden maske temini yapamayınca ‘vatandaşın mağduriyeti ne olacak?’ sorusu akıllara geldi. Antalya Eczacılar Odası Alanya Temsilcisi Okan Ahmet Yılmaz, “Alanya’ya bir hafta içerisinde toplamda 60 bin maske geldi. 3’üncü sevkiyatın da bu hafta sonuna kadar elimize ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

İlk partide belirli eczanelere 100 hastalık için gelen maskelerin bittiğini söyleyen Yılmaz, “İkinci partide ise eczane başına 300 kişilik maske geldi. Şu an dağıtımı sürüyor, henüz bitmedi. Bu hafta bitmeden de üçüncü partinin gelmesini bekliyoruz ama kaç adet geleceği konusunda bilgimiz yok. Alanya’da ilk etapta 150 eczane için 15 bin maske geldi. İkinci etapta ise elimize 45 bin maske ulaştı. Üçüncü partinin de hafta sonu gelmeden elimize ulaşacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar toplam Alanya’ya 60 bin maske geldi. Devamını da hafta sonu olmadan bekliyoruz” dedi.

Kod gelmeyen vatandaşın mağduriyeti konusunda bilgi veren Yılmaz, “Kod gelmeyen vatandaşlar T.C. kimlik numaraları, baba adı ve doğum tarihini belirterek eczaneden başvuru yapabilirler. Yeterince maske mevcut. Fakat bazı vatandaşlara sistemde kod oluşturulup kendilerine kod gelmiyor. Bu vatandaşlar da sırası gelmemişse T.C. kimlik numaraları, baba adı ve doğum tarihlerini bildirerek eczaneden maske alabiliyorlar.Bunu sorgulayarak eczaneden görebiliyoruz. Eğer sırası gelmediyse “sırası gelmemiştir” diye bilgi veriyor. Eğer sırası gelmeyen vatandaşlar var ise ısrarcı olmamaları konusunda ricada bulunuyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.