DOLAR 32,3781 0.14%
EURO 35,0491 -0.16%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2271728-0,60%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kuyumcu fareleri Alanya’da yakalandı

Kuyumcu fareleri Alanya’da yakalandı

ABONE OL
12:12 - 3 Mayıs 2023 12:12
Kuyumcu fareleri Alanya’da yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Erzurum’da duvarı delerek kuyumcudan 23 kilogram altın çalan Gürcistan uyruklu 4 şahıstan ikisi Alanya’da yakalandı.

Olayın aydınlatılmasına, suçlu ya da suçluların tespitine yönelik yapılan titiz çalışmalar çerçevesinde; şüphelilerin hırsızlığın meydana geldiği iş yerine ait kamera sisteminin kayıt cihazını da çalmış olmalarından dolayı Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olarak güzergâh dâhilinde bulunan 28 ayrı lokasyonda yer alan toplamda 338 saat güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünün desteği ile Trabzon ve Antalya İllerinde yapılan detaylı ve koordineli çalışmalar neticesinde; hırsızlık eyleminin Gürcistan vatandaşı 4 şahıs tarafından planlı olarak duvar delmek suretiyle gerçekleştirildiği, şüpheli şahıslardan Nikolozi G. ile Levani L. isimli şahısların hırsızlık eylemini gerçekleştirdikleri, hemen sonra altınlarla birlikte yaya olarak olay yerinden ayrıldıkları, Aleksi B. tarafından Trabzon ilinden kiralanan araca bindikleri ve Zaal M. tarafından Alanya’da kiralanan diğer araçla Aşkale ilçesinde buluştukları ve şahıslardan Levani L. ile Aleksi B.’nin Trabzon iline giderek kiralık aracı teslim ettikleri akabinde Sarp Sınır Kapısı üzerinden 23 nisan 2023 tarihinde Gürcistan’a çıkış yaptıkları, diğer şüpheliler Zaal M. ile Nikolozi G.’nin diğer kiralık araçla Alanya’ya gittikleri tespit edildi.
Olayı çok yönlü ele alarak çalışmalarını derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kurulan özel ekiple Alanya’ya giderek suça karışan Zaal M. ve Nikolozi G. isimli şahısları, Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yapılan ortak operasyonla suç işlemek için kiralamış oldukları araç ile birlikte yakaladı. Şahısların muhtemel barınabileceği ve bulanabileceği yerlerle çalınan altınların teminine yönelik iki farklı adreste ve araçlarında aramalar yapılmasına rağmen çalınan altınlara rastlanılmadı. Olayın diğer şüphelileri tarafından çalınan emtiaların yurt dışına çıkarılmış olabileceği değerlendirilirken, şahısların yakalanmasına yönelik Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İnterpol Daire Başkanlığı üzerinden çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Olay günü kamera görüntülerinden tespit edilen şüphelilerin yüzlerini kamufle etmek için kullandıkları şapka ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin telefonunda yapılan ön incelemede müştekiye ait olduğu değerlendirilen altın bileklik fotoğrafları çıkması üzerine emniyete davet edilen müşteki fotoğraftaki altın bilekliğin kendisine ait çalınan takılardan olduğunu beyan etti. Yakalanan Zaal M. ve Nikolozi G. isimli şahıslar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.