DOLAR 32,4092 0.26%
EURO 35,3430 0.14%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22912792,20%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
LÜBNAN’DAKİ PATLAMANIN ALANYA’YA FATURASI AĞIR OLDU

LÜBNAN’DAKİ PATLAMANIN ALANYA’YA FATURASI AĞIR OLDU

ABONE OL
14:42 - 5 Ağustos 2020 14:42
LÜBNAN’DAKİ PATLAMANIN ALANYA’YA FATURASI AĞIR OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER-ASİYE ELİAÇIK

 

Dün akşam saatlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşen şiddetli patlama kentin liman bölgesini neredeyse haritadan silerken, son belirlemelere göre 100’ün üzerinde Lübnanlı hayatını kaybetti. Patlamada Alanya’yı da yakından ilgilendiren bir olay yaşandı. Yıllardır Lübnan başta olmak üzere Mısır, Irak, Yemen ve Suudi Arabistanlı tatilcileri deniz yoluyla Alanya’ya getiren AMC firmasına ait Orient Queen adlı lüks kruvaziyer gemisi patlamada büyük hasar alarak battı. Patlama esnasında limanda çekili olan gemi, patlamanın şiddetiyle önce yan yattı ardından sulara gömüldü.

“LÜBNAN’IN HİROŞİMASI GİBİ OLDU”

AMC firmasının Alanya’da temsilciliğini yapan ve Beyrut-Alanya kruvaziyer turlarını organize eden Bassam Hage olayın ardından Büyük Alanya Genel Yayın Yönetmeni Asiye Eliaçık’a yaptığı açıklamada yaşanan facianın boyutlarını kendi gözünden anlattı. Hage, “Ben de patlama sırasında Beyrut’taydım. Çok şiddetli bir gürültü ile bütün şehir inledi. Japonya’da Hiroşima olayı neyse burada da aynısı oldu. Allah yardımcımız olsun. Türkiye’den, Alanya’dan çok dostum aradı. Hepsi çok sağ olsunlar. Çok fazla yaralı vatandaşımız var, Allah’tan dileğim ölü sayısının çok artmaması. Benim de kuzenimden haber alamıyoruz, hastanede olduğunu düşünüyoruz. İnşallah onu da bulacağız” dedi.

“GEMİMİZ DE OLAYDA BATTI”

Hage, daha sonra yaptığı bir paylaşımla patlamada Beyrut-Alanya seferini yapan Orient Queen adlı gemilerinin battığını ifade etti. Hage, “Kıyamet gibi bir olayın ardından ağır bilanço da ortaya çıkmaya başladı. Bu olayla Lübnan’da insanlar sadece hayatlarını değil evlerini, işlerini ve turizmini de kaybetti. Doğu’nun kraliçesi Beyrut Limanı’nda yaşanan bu olayla Alanya, Lübnan’dan turist getiren tek gemisini de kaybetti. Allah tüm Lübnanlılara güç versin” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.