DOLAR 32,3459 0.23%
EURO 35,0536 -0.25%
ALTIN 2.276,49-0,03
BITCOIN 22839181,30%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MHP KONGRELERİNE TEK LİSTE GİDİLECEK

MHP KONGRELERİNE TEK LİSTE GİDİLECEK

ABONE OL
10:17 - 18 Ağustos 2020 10:17
MHP KONGRELERİNE TEK LİSTE GİDİLECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın adaylığında tek listeyle yapılması beklenen kongrede fitne ve fücur hesabıyla olacak adaylık girişimleri karşısında parti tüzüğü uyarınca işlem yapılacak. Kongre süreciyle ilgili alınan kararları açıklayan Yalçın, kongrelere tek liste olarak gidileceğinin altını çizdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan MHP Başkanlık Divanı’nın kongre süreciyle ilgili aldığı kararları tüm il ve ilçe teşkilatlarına tebliğ ederek uyarılarda bulundu. Yalçın, “Kovid-19 salgını dolayısıyla yaşanan olağan dışı şartlarda partimizin ilçe kongrelerinde uyulması ve uygulanması zorunlu kurallar 4 Ağustos 2020 tarihli Başkanlık Divanı toplantısında masaya yatırılmış ve bu çerçevede bazı kararlar alınmıştır. Bahse konu kararların, kongre faaliyetlerinin bugün başlaması vesilesiyle yeniden hatırlatılması lüzum görülmüştür.
Başkanlık Divanında alınan kararlar bağlamında, aşağıda yer alan husus ve uyarıların titizlikle dikkate alınması önem arz etmektedir” dedi. Alanya İlçe Teşkilatı’na da gönderilen kongre kararları şöyle;
1. “Maske, temizlik ve sosyal mesafe” kuralı hassasiyetle uygulanacaktır.
2. İlçe kongrelerinin gerçekleşeceği alanlar dezenfekte edilecek, girişlerde el dezenfektanları bulundurulacaktır.
3. Kongrelerin gerçekleşeceği alan girişlerinde ateş ölçer ile delegelerin ateşleri ölçülerek, her birine maske temin edilecektir.
4. Delegelerin salon içinde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde maske ile yer almaları sağlanacaktır.
5. Oy kullanma işlemi sırayla yapılacak, delegeler oy kullanma işleminden sonra sandık başında beklemeyeceklerdir.
6. Kongreler, seyircisiz bir şekilde ve sadece hazirun listesinde adı bulunan delegelerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.
7. Kovid-19 pandemisiyle boğuşurcasına mücadele eden Türkiye’nin içinden geçtiği hassas dönemde partimizin verdiği resmin niteliği ve niceliği, kamuoyunda her zamankinden daha fazla beklenti oluşturmaktadır. MHP’nin Türk siyasetinde oynadığı başat ve birleştirici rolün ve katkıda bulunduğu toplumsal barışın sürdürülmesi açısından, kongre sürecinde birlik ve beraberlik havasını yansıtan bir atmosferin teneffüs edilmesi elzemdir. Kendi içinde birlik ve bütünlük sağlayamayan bir grubun, bir topluluğun veya siyasi oluşumun; ortak bir mesajı dışarıya benimsetmesi mümkün değildir. Şu günlerde partimizden beklenen ve aranan birliktelik havasını, dayanışma ruhunu aksettirecek en uygun vasıta, bilhassa ilçe kongrelerinin “tek ses, tek yürek, tek bilek” hâlinde gerçekleştirilmesidir. Bilindiği gibi aynı gerekçelerle kurultay sloganımız “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik.” olarak belirlenmiş ve bu konsepte bir de “Kazanan Türkiye olacak.” mottosu eklenmiştir.  O itibarla ilçe kongrelerine genel merkezimizden onayı alınan dava arkadaşlarımızla herkesin üzerinde uzlaşmaya vardığı tek liste hâlinde gidilecek, birlik ve bütünlüğümüz adına başkaca aday çıkarılmayacaktır.
8. Fitne ve fücur hesabıyla veya kişisel çıkar, haset, gereksiz heveskârlık gibi sebeplerle meydana gelebilecek adaylık girişimlerinin birlik ve bütünlük atmosferini bozabileceği göz önüne alınarak farklı niyetlerle yapılan adaylık girişimleri önlenecektir.
9. İlçe kongrelerimize dışarıdan müdahale ve sızma teşebbüslerinin, maksatlı kışkırtma hamlelerinin her şart ve durumda engellenmesi gerekmektedir.
10. Genel Merkezimizin kongre süreci hakkında aldığı söz konusu kararlara uymayan kişi ve kişiler hakkında gereken her türlü tedbir alınacaktır.
11. Kongreler yapılırken huzur ve sükûneti bozmaya, kargaşa çıkarmaya çalışan; birlik, bütünlük ve tesanüt olgusunu baltalamaya niyetlenen kimseler hakkında parti Tüzüğü uyarınca işlem yapılacaktır.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.