DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2034235-3,12%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MİLLİ PARK PROJESİNE SİYASİLERDEN TAM DESTEK

MİLLİ PARK PROJESİNE SİYASİLERDEN TAM DESTEK

ABONE OL
13:41 - 22 Mart 2021 13:41
MİLLİ PARK PROJESİNE SİYASİLERDEN TAM DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’yı da içerisine alan milli park projesine ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri tam destek verdi.

Alara-Geyik Dağı Milli Parkı oluşturulması için hazırlanılan rapor ilçedeki siyasi partilerin temsilcilerine sunuldu. Geyik Dağı, Gündoğmuş, Alanya, Akseki’nin doğusu ile Manavgat’ın kuzeydoğusunu kapsayan alanda geçtiğimiz yıl Milli Park Koordinasyon Kurulu tarafından arazi gözlemleri ile envanter çalışması yapıldı. Çalışmalarla bölgede 110 milyon yıl öncesine kadar uzanan fosillerin varlığı tespit edildi. Yapılan çalışmalarla ilgili Milli Park Koordinasyon Kurulu Danışmanı Mevlüt Güven, iskele bölgesindeki bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda siyasilere sunum yaptı. Kahvaltılı toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, SP İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan katıldılar.

Güven’in milli park alanı olarak düşünülen alanın yapısı ve içerisindeki yaşam çeşitliliği hakkında bilgiler vermesinin ardından konuşan Karadağ, turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Karadağ, “Turizm sadece masada oturmak olmamalı. Turizm Toroslar’da Yörük sofrasına oturmayla olmalı. Özellikle tarihimize çok önem vermeliyiz. Avrupa’ya gittiğimiz zaman inanın Türkiye’deki birçok eser fanus içerisinde duruyor. O eserlere bırakın yaklaşmayı fotoğrafını ancak çekebilirsiniz ama 13 medeniyetin olduğu Alanya’mızda turizmi sadece deniz, kum, güneş olarak düşünüyoruz. Çalışmanız bunlara ışık tutacak bir şey. İnşallah başarıya ulaşır. Bir tek eleştirim. Çok geniş olması. Biraz daha dar başlasak hayata anında geçebilir” dedi.

Alanya’da birbirinden kıymetli tarihi ve doğal güzellikler bulunduğuna dikkat çeken Türkdoğan da, “Bölgemizin en önemli ekonomik varlığı turizm. Turizmin çeşitlendirilmesi, özellikle doğa, kültür turizminin yeniden canlandırılması anlamında bu çalışmanın büyük bir önem arz ettiğini görüyorum. MHP İlçe Teşkilatı ve şahsım adına üzerimize ne düşerse bu kıymetli çalışmalarınızda yanınızda olduğumuzu da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Turizmin 12 aya çıkması ve deniz, kum, güneş dışında her zaman alternatif alanlar üretilmesi gerektiğini vurgulayan Toklu da, “Bu noktada bir grup akademisyen ve Güven’in oluşturduğu bu raporda görüyoruz ki Alanya’nın ve çevresinin doğal güzelliklerinin turizme kazandırılması ile ilgili daha fazla adımlar atılması için de neler yapabiliriz onu gördük. Biz de AK Parti olarak hem bakanlık nezdinde hem de diğer kurumlarla konunun hep beraber takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Alanya için hizmet eden, taş üstüne taş koyan tüm değerlerin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bölge insanının ve turistlerin toprakla buluşmasının çok önemli olduğunu kaydeden Sarıca da, “Alara-Geyik Dağı Milli Parkı mükemmel bir proje. SP olarak doğaya, çevreye, insana zarar vermediği sürece her türlü projenin altına imza atan bir teşkilatız. O bölgenin gelir seviyesini yükseltecek, planlı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacak bir proje. İnşallah iktidar kısa zamanda bu projeye destek verir. Özellikle Güzelbağ-Kemer arasındaki yolun da genişlemesini arzu ediyorum. Buna da katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan ise, Güven’in hep duydukları yerler hakkında bilmedikleri bilgiler verdiğini söyledi. Çakan, “Başlatmış oldukları projeye sivil inisiyatifle başlanması çok önemli. Bunun turizme kazandıracağı alternatif destinasyonların dışında bir de kültürel değeri var. Bizi biz yapan şeyler ortak dilimiz, geçmişimiz, örf, adetlerimiz var. Bu milli park projemiz bunların da yaşamasına ve yaşatılmasına katkı sağlayacak. Biz bunlarla birlikte medeniyet olabiliyoruz. Bu projenin hayata geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.