DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075599-1,97%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirildi

Orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirildi

ABONE OL
10:07 - 6 Ağustos 2021 10:07
Orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiride “Orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirilmiş, hadisenin dezenformasyon kampanyaları değerlendirilmiş, ilave tedbirler görüşülmüştür” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantı 3,5 saat sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın bölgesinde bulunmaları sebebiyle toplantıda yer almadı.

ORMAN YANGINLARI

Toplantının ardından bir bildiri yayınlandı. Bildiride, “Orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirilmiş; hadisenin tabii seyri yanında ülkemiz içindeki ve dışındaki dezenformasyonu da değerlendirilerek bu çerçevede alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür” denildi.

“KIBRIS’TA AKTÖRLER ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAYA DAVET EDİLMİŞTİR”

Bildiride Kıbrıs’la ilgili, “Meseleye taraf olan aktörler, uzlaşmaz yaklaşımlarında ısrar etmek yerine çözümün parçası olmaya davet edilmiştir” ifadesine yer verildi.

Bildirinin devamında şu ifadelere yer verildi:

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HİMAYE EDEN ÜLKELER ŞİDDETLE KINANMIŞTIR”

– PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü himaye ederek, bölgemizdeki barış ve istikrarı hedef alan saldırılarını sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır.

– Sınır güvenliğine yönelik ilave adımlar görüşüldü.

– Ermenistan’a, saldırgan söylem ve eylemlerini terk ederek, taahhütlerine sadık kalması, bölge ülkeleriyle iş birliğini geliştirme çağrısında bulunulmuştur.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.