DOLAR 32,3804 -0.18%
EURO 34,7331 -0.04%
ALTIN 2.432,26-0,25
BITCOIN 2023964-2,13%
Antalya
25°

AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Otelciler depremzedelere daha uzun süreli çözüm arıyor

Otelciler depremzedelere daha uzun süreli çözüm arıyor

ABONE OL
10:55 - 18 Şubat 2023 10:55
Otelciler depremzedelere daha uzun süreli çözüm arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Turizmcilerin, bir taraftan depremzede için yürütülen hizmetleri aksatmadan yürütürken, diğer yandan işletmeye yönelik faaliyetlerin aksamaması de çalışmalar yapıyor bu kapsamda bir görüşmeler yürütülüyor.

Ekonomi Gazetesi Seyahat Endüstrisi sayfasında konuyla ilgili haberde şöyle deniyor:

6 Şubat depreminin başta can kaybı sayısı olmak üzere neden olduğu yıkımın faturası henüz tam olarak çıkmasa da yüzyılın felaketi olarak kayıtlara geçti.

10 ilde 13.5 milyon yurttaşı etkileyen felaketin mağduru depremzedeler için yurt içinde ve dünyada her kesimden yardıma koşanlar oldu. Bu kapsamda seyahat endüstrisinin uluslararası alandaki bütün kesimleri doğrudan kendileri yardımlarda bulunurken destek kampanyaları açtı. Uluslararası alanda aralarında Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) olduğu kurum ve kuruluşlar yanında firmalar da kendileri doğrudan bağışta bulunarak bağış kampanyaları başlattı.

Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanından ağırlıklı Akdeniz bölgesinden depremzedeleri ağırlamak için kapılarını açan turizm tesislerinin sayısı hızla çoğalıyor. Otellerde barınmanın yanı sıra üç ögün yemek hizmeti alan depremzedenin sayısı 100 bine ulaştı. Rakamın daha da artması bekleniyor.

Turizmciler, yaz sezonuna yönelik yeni yılla birlikte sürdürdükleri hazırlıkları Mart ayından itibaren tamamlayıp, sezona giriş yapıyor. Bu açıdan bakıldığında bir taraftan depremzede için yürütülen hizmetlerin aksatılmaması, diğer yandan işletmeye yönelik faaliyetlerin aksamaması için yoğun bir görüşme trafiği yürütülüyor.

Depremzedeye daha uzun süreli hizmet imkanı yaratmayı esas alan görüşmelerde yol haritasının yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

Turizmciler depremzedeler için; ne dediler, ne yaptılar, ne oldu?

Turizm sektörü; otel, acente, havayolu, yeme- içme, taşıma ve tedarikçileri ilk günden beri otellerini depremzedelere açarak, seyyar mutfaklar kurup sıcak yemek dağıtarak, depremzedeleri gidecekleri yerlere taşıyarak yaptığı yardımlara devam etti, sektörden TV’lerden yayınlanan “Türkiye tek yürek” kampanyasına katılarak bağışta bulundu. Bu arada her alanda olduğu gibi bu alanda da ilk günden beri ayni ve maddi yardımlarda bulunan bunu sürdüren, yardımlarını uzun süreli hale getirmek için bunu kurumsallaştıranlar da var.

Yüzyılın felaketi karşısında turizm sektöründe yapılanlardan küçük bir derleme yaptık.

TÜROFED üyeleri 50 bin oda tahsis etti

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) şemsiyesi altında olan Türkiye’nin her bölgesinden 15 otelci derneği üzerinden depremzedelere ücretsiz 50 bin yatak tahsis edilmesini koordine etti.

TÜRSAB: Yazlıklar depremzedelere açılsın

TÜRSAB bölge için yaptığı yardım çalışmalarının yanında depremzedelerin konaklama ihtiyacının karşılanması için “Afetzedeler sokakta kalmasın” kampanyası ile yurttaşları yazlık evlerini depremzedelere açmaya çağırdı.

TURSAPNET’ten karavan kampanyası

Seyahat acentelerinin haberleşme platformu olarak hizmet veren TURSAPNET portalı, depremlerde evleri yıkılanların barınabileceği karavan kampanyası açtı. TURSAPNET’in yöneticisi ve Tourismo Turizm’in sahibi Cemal Kızıltan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hiç tanımadığımız insanların verdiği destek müthiş. Karavanların en az 3 ay boyunca deprem bölgesinde kalmasını öngörüyoruz” dedi.

TÜRSAB aidatları bağışlansın

Depremzedelere yardım için açılan kampanyalar devam ederken Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyelerinden bir öneri geldi. TÜRSAB üyelerinin birliğe ödenecek 2023 yıllık 11 bin 400 TL aidatlarının 7.000 TL’sini Kızılay bağış yapıp alınacak barkodlu bağış makbuzunun TÜRSAB’a ibraz edilmesi kalan 4.400 TL’sini de TÜRSAB’a ödenmesi öneriliyor.

Otel personeline depremzede ile ilişkiler eğitimi

Turizm sektöründe özellikle otellere yönelik personel alımlarında faaliye t gösteren insan kaynakları (İK) yöneticilerinin oluşturduğu İNKAY derneği depremzedelerin yerleştirildiği otellerdeki personele depremzedelere yaklaşım konusunda eğitim verdi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) da otellerde çalışanların depremzedelere olumsuz bir davranışta bulunmaması için Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türk Psikologlar Derneği Antalya Şubesi desteği ve Terapizone iş birliğiyle empati eğitimi gerçekleştirdi.

Otellere “depreme karşı güvenli” sertifikası

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın pandemi döneminde otellere uyguladığı ‘Safe tourism’ sertifikasının benzerini otellere ‘Depreme karşı güvenli’ sertifikası vermesi istendi. Seven Tur Genel Müdürü Deniz Tüfekçi Bakanlığın güvenli bina sertifikasını almayı zorunlu tutması ve belli bir süre içinde bu belgeyi almayanların çalışmaları durdurması gerektiğini belirterek “Bunu tüm oteller için yapmak zorundayız” dedi.

İzmir Hilton tepkiler üzerine depremzedelere açılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, otel binasının, teknik inceleme ve düzenlemenin ardından depremzedeleri ağırlayacağını aktardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hissedarı olduğu eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılması için büyük hissedar Ata Holding ile gerekli görüşmelerin yapıldığını, ancak binanın satılacağı gerekçesiyle taleplerinin olumsuz karşılandığını açıklanmıştı.

Çırağan’dan depremzedelere 1 yıllık yardım kampanyası

Çırağan Palace Kempinski İstanbul, müşterilerinden konaklama yapılan odalardan her bir gece için 200 TL bağış toplayacak, her ay sonu topladığı miktarın iki katını da kendisi ekleyerek depremzedelere ulaştıracak.

İsias Otel’de 27 rehber yaşamını yitirdi

Turist Rehberleri Birliğinin (TUREB), Güneydoğu uygulama eğitimi için bulundukları Adıyaman’da yıkılan Isias Hotel’in enkazındaki 43 kişilik rehber grubundan 27’si yaşamını yitirdi. KKTC Barolar Birliği Başkanı, Avukat Hasan Esendağlı, depremde yıkılan Adıyaman’daki İsias Otel ile ilgili Türkiye Barolar Birliğinin suç duyurusunda bulunduğu açıkladı. Otelin depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında otel sorumlusu 4 kişi gözaltına alındı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu 34 sahra mutfağı kurdu

Türkiye Aşçılar Federasyonu depremin meydana geldiği 10 ilde kurduğu 34 sahra mutfağında 513 üyesi ile depremzedelere sıcak yemek veriyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.