DOLAR 32,3449 -0.05%
EURO 34,8601 0.17%
ALTIN 2.382,05-0,60
BITCOIN 19936324,19%
Antalya
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Şahin, Konaklı Kongre Merkezi’ni yükseköğrenime kazandırdı

Şahin, Konaklı Kongre Merkezi’ni yükseköğrenime kazandırdı

ABONE OL
11:52 - 7 Ekim 2021 11:52
Şahin, Konaklı Kongre Merkezi’ni yükseköğrenime kazandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin atıl vaziyetteki Konaklı Kongre Merkezi’nin 2,5 ayda tadilatını yaparak yeni öğretim yılına yetiştirdi. Adeta bir harabeyi andıran bina, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine dönüştürüldü. Şahin ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan binada incelemelerde bulundu. Bu yıl içinde bin 300’ü aşkın öğrencinin eğitim göreceği binayı Konaklı Mahallesi Muhtarı Mustafa Arınç ve ALTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı program dahilinde gezen Şahin ve Kalan, hem öğrencilerle hem de öğretim görevlileri ile de görüş alışverişinde bulundu. Rektör Kalan ile ders görülen sınıfları da gezen Şahin, “Uzun yıllar atıl vaziyette bekleyen ve büyük bir tahribat yaşayan binayı eğitim ve öğretime kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Şahin’in daha önce de 5 buçuk ay gibi kısa sürede üniversiteye bir meslek yüksekokulu ve gastronomi bölüm öğrencileri için hayati önem taşıyan uygulama mutfağını kazandırdığını hatırlatarak “Alanya’nın her sorunu ile dertlenen Şahin’e teşekkürü borç biliriz. Zamanında Konaklı Kongre Merkezi olarak açılan ama zaman içinde adeta harabeye dönen binayı üniversitemize kazandıran Şahin’e teşekkürü bir borç bilirim. Kendisi ile geçen yıl “Sağlıklı Kent Güvenli Turizm” etkinliği esnasında hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hem de Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un himayelerinde protokol yapmıştık. Şahin pandeminin hemen ardından rekor sürede binanın tadilatını tamamladı. Kendisine şükranlarımızı sunarım. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK ÖĞRENİMİ BATI MAHALLELERİNE TAŞIDI”

Konaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Arınç ise, “Şahin önce olmaz denen Noteri Konaklı’mıza kazandırdı. Şimdi de yükseköğrenimi batı mahallelerimize taşıdı. Kendisine minnettarız. Ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızda oluyor. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Göreve geldiği günden bu yana gerek iş dünyasının gerekse şehrin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini belirten Şahin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Tadilatını 2 buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız Konaklı Kongre Merkezi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesi olarak hizmet vermeye başladı. Uzun yıllar atıl vaziyette bekleyen ve büyük bir tahribat yaşayan binayı eğitim ve öğretime kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni eğitim yılında öğrenci kabulüne başlanan Yabancı Diller Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Konaklı Muhtarı Mustafa Arınç, yönetim ve meclis üyelerimizle bir ziyaret gerçekleştirerek, öğrencilerimize başarılar diledik. Yabancı Diller Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültemizde bu yıl içinde bin 300’ü aşkın öğrenci öğrenim görecek. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda öğrenci sayımız katlanarak artacak ve batı mahallelerimiz için ekonomik anlamda okulumuzun çok ciddi katkıları olacak. Ziyarette ders gören sınıfları da gezerek öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimizin görüş ve önerilerini de alma fırsatı yakaladık. Her yeri çürümüş bir binanın yükseköğrenim ile hayat bulması ve ALKÜ’müzün başarılarına yeni başarılar ekleyecek olmasının heyecanı ve mutluluğu emeklerimizin karşılığı oldu. Hedefimiz üniversitelerimiz ile iş birliği yaparak güzel Alanya’mızın marka değerine katkı yapmak olacak. İlerleyen süreçte gittikçe güçlenen akademik kadrolarla koordineli çalışarak, bilimi rehber alarak şehrimizin ekonomik ve sosyal yaşamına katkıda bulunacağız. Her alanda olduğu gibi çözüm odaklı çalışmaya devam ederek; Alanya’mızda yükseköğrenimin yaygınlaşması ve öğrenci sayımızın artması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.