DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051545-1,97%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ŞENCAN’DAN TÜKETİCİYE UYARI!

ŞENCAN’DAN TÜKETİCİYE UYARI!

ABONE OL
14:55 - 3 Haziran 2021 14:55
ŞENCAN’DAN TÜKETİCİYE UYARI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tüketici Hakları Derneği Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, vatandaşların mağdur olmaması için güvenilir olmayan internet sitelerinden alışveriş yapmamasını istedi.
17 günlük tam kapanma sürecinde internetten satışların zirve yaptığını vurgulayan Şencan, bazı sitelerde kalitesiz ürünlerin yer aldığını söyledi. Şencan, “İnsanlarımızı anlamak zor ama internetten yaptıkları alışverişlerde kalitesiz ürünler var. Bazı dolandırıcılar var. Kendini kanıtlamış, oturmuş sitelerden alışveriş yapılabilir. Onlar sattıkları ürünlerin arkasında duruyor ama daha çoğu durmuyor. Fotoğrafta gösterdikleri ürünler size gelmiyor. Defalarca git gel yapılıyor. Ondan sonra da vatandaş mağdur oluyor. Bunun önüne geçemedik. Alanya’mızda her türlü marka, mağaza her şey var. İnsanlar üzerine alabileceği ya da kullanabileceği bir eşyaya bakar, dokunur, kontrol eder. Ona göre alır. Buna rağmen başı derde giren, aldatıldım diyen vatandaşların mutlaka sipariş, kargo belgeleri yanlarında olsun. Eğer umutlarını keserlerse Alanya Kaymakamlığı’nın giriş katında bulunan Tüketici Hakem Heyeti’ne gidip başvurusunu yapabilir. 7 bin 500 liraya kadar olan anlaşmazlıklarda hakem heyetleri rahat çalışıyor. Kimseye haksızlık yapılmıyor. En kısa olarak bu yoldan da vatandaşlar hakkını alabiliyor. Vatandaşlar daha çok beni arıyor, onları hakem heyetlerine yönlendiriyorum. Herkesin elinde akıllı telefon var. Açıp telefonda her şeye bakarlar ama haklarımız nedir, ne yaparız diye bakmazlar. Bunu da öğrenmek istemiyorlar. Biz ne kadar çaba gösterirsek gösterelim bu alışkanlıktan vazgeçemedik. Aldatılmaya devam ediyoruz” dedi.

“ALANYA’DAKİ ESNAFIMIZA DESTEK VERİN”

Esnafın yaklaşık 2 yıldır kapalı olduğunu hatırlatan Şencan, vatandaşlardan esnafa destek olması çağrısında da bulundu. Şencan, “İnternette 3 kuruş diye kalitesiz ürünler almayın. Alanya’daki esnafımıza destek verin. Onlar çok mağdur durumda. Onların elinden tutan da olmadı. Esnaf da aile geçindiriyor, işçi çalıştırıyor. Vergi verip, kira ödüyorlar. Onları da düşünelim. Bir bakkaldan bir şey alırsak, ikinci ürünü diğer bakkaldan alalım. Dengeli olsun. Herkes siftah etsin. Gelirler düştü, alım gücü düştü. Doların yükselmesiyle paranın satın alma gücü değeri her gün aşağı doğru gidiyor. Vatandaşlar fazla harcamada bulunmasın” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.