DOLAR 32,3871 -0.17%
EURO 34,7837 0.1%
ALTIN 2.438,490,00
BITCOIN 2025969-1,87%
Antalya
24°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ŞENLİ’DEN ÖZTÜRK’ÜN KATİLİ İÇİN MÜCADELE SÖZÜ

ŞENLİ’DEN ÖZTÜRK’ÜN KATİLİ İÇİN MÜCADELE SÖZÜ

ABONE OL
17:35 - 24 Mayıs 2021 17:35
ŞENLİ’DEN ÖZTÜRK’ÜN KATİLİ İÇİN MÜCADELE SÖZÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Kadın Haklarını Koruma Derneği, Alanya’da eşi tarafından vahşice katledildiği ortaya çıkan Aslı Öztürk cinayetinden sonra bir kez daha kadın cinayetlerini lanetleyerek,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyo’nunda yaptığı sunumda; salgın döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın ‘tolere edilebilir’ düzeyde olduğunu söylemesine tepki gösterdi.

Alanya’da eşinin boğarak öldürüp kepçe yardımıyla boş araziye gömdüğü ortaya çıkan 36 yaşındaki Aslı Öztürk’ün katledilmesinin ardından Alanya Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Av. Halime Şenli’den bir açıklama geldi. Konuyla ilgili konuşan Şenli, Alanya dün yine bir kadın cinayeti ile çalkalandı diyerek “Üç gün önce Mesut Öztürk tarafından kayıp başvurusunda bulunulan Aslı Öztürk’ün , eşi tarafından vahşice öldürülüp gömüldüğü ortaya çıktı.
Geçen hafta TBMM Kadına Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nda Aile Bakanı 2014 yılı verilerini paylaşmış çünkü bu ülkede kadına şiddet verileri resmi kurumlar tarafından Bakanlık tarafından tutulmuyor. Böyle olunca iktidar her şeyi söyleyebilir, kadına şiddetin azaldığı hatta tolere edilebilir düzeyde bir artış olduğunu söyleyebilirler. Alanya bir ilçe ve her yıl en az bir kadın cinayeti gerçekleşiyor, kadınlar bir rakamdan ibaret değildir, her birisi bir can, her birisi çok çok değerli , öldürülen her kadınla birlikte anneler, babalar, çocuklarda gidiyor, yaşam boyu o acı ile o travma ile yaşıyorlar. Biz en küçük bir şiddet olayının bile çok önemli olduğunu asla tolere edilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin sona erdirilmesinin iktidarın sorumluluğu olduğunu hatırlatıp göreve davet ediyoruz. Kadına şiddete asla tolere etmeyeceğiz, kadın cinayetleri sona erene, kadına şiddet sona erene kadar mücadele edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep ediyoruz. Yaşamlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Kadın Haklarını Koruma Derneği olarak Aslı Öztürk’ün katilinin en ağır cezayı alması için mücadele edeceğimizi, ailesini bu yolda yalnız bırakmayacağımızı bildiririz” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.